iPhone 16 Pro serija dolazi sa većim ekranima?


Linija iPhone uređaja kompanije Apple navodno će doživeti promenu veličine ekrana 2024. godine, pri čemu će modeli iPhone 16 Pro imati veće ekrane u poređenju sa njihovim prethodnicima.

Prema pouzdanim izvorima, iPhone 16 Pro i Pro Max će se pohvaliti ekranima od otprilike 6,3 inča i 6,9 inča, redom. Ovo predstavlja primetan porast u odnosu na trenutne ekrane od 6,1 inča i 6,7 inča na modelima iPhone 15 Pro i Pro Max.

Povećanje veličine ekrana dolazi uz blago veće dimenzije uopšteno. Oba Pro modela će biti neznatno viša i šira od svojih pandana iz 2023, zadržavajući istu debljinu.

Ova promena veličine može imati nekoliko implikacija. Veći oblik omogućava Apple-u da uključi veće baterije za poboljšanu trajnost baterije, što je česta želja korisnika. Takođe, povećana površina ekrana može otvoriti put potencijalnim unapređenjima ekrana ili drugim unutrašnjim nadogradnjama.

Navodno, ove promene veličine su trenutno ograničene na Pro modele. Standardni iPhone 16 i 16 Plus se očekuje da zadrže svoje trenutne ekrane od 6,1 inča i 6,7 inča. Međutim, glasine sugerišu da bi Apple mogao da uvede veće ekrane od 6,27 inča i 6,85 inča za svoje standardne modele iPhone uređaja sa linijom iPhone 17 2025. Ovo takođe može doneti prelazak na viši odnos stranica od 19,6:9 za sve iPhone uređaje.

Imajte na umu da su ovi detalji zasnovani na trenutnim glasinama i curenjima informacija, pa ih treba uzeti s rezervom. Apple će verovatno lansirati seriju iPhone 16 u septembru, kao i obično, tako da postoji dovoljno vremena za kompaniju da napravi promene u planu. Ipak, ova promena veličine ekrana za Pro modele sugeriše zanimljiv razvoj u strategiji iPhone uređaja kompanije Apple.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.