Notepad dobija AI mogućnosti


Microsoft izgleda priprema novu generativnu AI funkciju za svoju Notepad aplikaciju koja je ugrađena u Windows. Iako softverski gigant to još uvek nije zvanično najavio, pažljivi posmatrači Windows-a su pronašli kod u najnovijim test verzijama Windows 11 koji ukazuju da bi nova funkcija pod imenom "Cowriter" uskoro mogla stići.

Čini se da ima isti sistem kredita koji Microsoft koristi u svojoj Cocreator funkciji u programu Paint kako bi korisnicima Windows-a omogućio da znaju koliko još puta mogu koristiti ove AI-pogonjene funkcije. Microsoft još uvek nije najavio cene ovih kredita, ali se može pretpostaviti da će kompanija na kraju početi naplaćivati kada ih potrošite. Bing koristi sličan sistem, ali kada vam ponestane "dnevnih pojačanja", stvaranje slika putem DALL-E jednostavno usporava.

Drugi Windows testeri čak su pronašli reference na listu čekanja za ovu funkciju i herojsku sliku koju bi Microsoft mogao koristiti za marketing svoje nove Notepad Cowriter funkcije. Stil slike identičan je načinu na koji Microsoft oglašava svoje Copilot funkcije unutar Office aplikacija poput Outlook-a, Word-a i PowerPoint-a.

Ovo bi moglo ukazivati da je Microsoft blizu zvaničnog najava Cowriter funkcije za beta testiranje, na isti način na koji je testirao Paint generativnu funkciju slika mesecima pre nego što je puštena svim korisnicima Windows 11.

Sada, dovoljno sam star da se setim vremena kada je Notepad bio jednostavna Windows aplikacija koja nije mnogo menjana više od tri decenije. Microsoft je poslednjih godina značajno unapređivao Notepad na Windows 11, dodavajući tamni režim, tabove, brojanje karaktera, funkcije poput automatskog čuvanja i automatskog obnavljanja tabova, čak i virtuelni "fidget spinner".

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.