Prodaja Apple-a u Kini pala je za 30%, očekuje se nastavak pada u 2024.


Prodaja Apple proizvoda u Kini je opala, a trend će se nastaviti i u 2024. godini, prema analitičarima Jefferies-a, citiranim od strane Bloomberga. Serija iPhone 15 je imala neuobičajeno spor početak, što je rezultiralo padom od 30% u odnosu na prethodnu godinu.

Za razliku, Huawei je zabeležio impresivne rastuće brojke, zahvaljujući liniji Mate 60 koja se pokazala izuzetno uspešnom u domaćem tržištu.

Lansiranje iPhone 15 se dogodilo samo dve nedelje nakon iznenađujuće objave modela Mate 60 Pro. Analitičari tvrde da je patriotizam nagnao ljude ka Huawei flagship modelu sa novim Made-in-China procesorom, koji još uvek nije zvanično detaljisan od strane kompanijskih zvaničnika.

Jefferies je procenio da je Huawei imao isporuku od 35 miliona uređaja, što bi moglo biti još više da nije bilo nekih ograničenja u snabdevanju.

Dvocifreni pad obima prodaje iPhone-a se predviđa i za sledeću godinu. Više ponuda za iPhone je primećeno tokom protekle nedelje na raznim online prodavnicama. Međutim, uprkos nižim cenama, obim prodaje se nije poboljšao.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.