Samsung demonstrira Flex In and Out konceptualni ekran


Samsung je predstavio novu tehnologiju savitljivog ekrana na sajmu CES 2024 koja bi omogućila preklopni pametni telefon u stilu školjke ne samo da se otvara i zatvara kao obični preklopni telefon, već i da se savija unazad. 360-stepeni 'Flex In & Out' ekran tvrdi se da je izdržljiv i eliminiše potrebu za spoljnim ekranom za prikazivanje sadržaja, jer će unutrašnji ekran omogućiti korisnicima pristup informacijama kada je uređaj preklopljen, prema južnokorejskom tehnološkom konglomeratu.

Na sajmu CES 2024, Samsung je predstavio svoj novi 'Flex In & Out' koncept uređaja sa savitljivim ekranom sličnog oblika kao Galaxy Z Flip 5. Međutim, dok najnoviji preklopni telefon u stilu školjke kompanije ima spoljni ekran, ovaj pametni telefon je sposoban da se preklapa i unapred i unazad. Savitljiv ekran od 360 stepeni omogućava interakciju sa sadržajem na ekranu čak i kada je preklopljen.

Samsung takođe tvrdi da su paneli korišćeni u savitljivom uređaju prošli kroz nekoliko testova izdržljivosti. Kompanija tvrdi da je savijala panele pri ekstremnim temperaturama od -20 stepeni Celzijusa do 60 stepeni Celzijusa, trljala ih peskom i uranjala u vodu. Samsung navodi da je takođe odbijao košarkaške lopte o savitljive panele kao deo procesa testiranja izdržljivosti.

Južnokorejski proizvođač pametnih telefona još nije najavio planove za integraciju nove tehnologije 'Flex In & Out' ekrana u budući Galaxy Z Flip pametni telefon. Preklopni telefon sa jedinstvenim ekranom bi eliminisao potrebu za konfigurisanjem spoljnog ekrana odvojeno od početnog ekrana, a potencijalno bi omogućio korišćenje više aplikacija kada je ekran preklopljen.

Drugi koncepti ekrana koje je Samsung pokazao na sajmu CES 2024 uključuju 'Rollable Flex' ekran koji se može proširiti do pet puta svoje originalne veličine - ova tehnologija ekrana slična listu papira prvi put je demonstrirana od strane kompanije u maju 2023. 'Bez ivica' Rollable Flex pametni telefoni se očekuje da će krenuti u masovnu proizvodnju 2025. godine, što znači da bismo telefone opremljene ovom tehnologijom mogli videti već sledeće godine.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.