Sledeće ažuriranje iOS-a otežaće provalu u vaš iPhone


Očekuje se da će Apple uvesti novu bezbednosnu funkciju u iOS 17.3 sledeće nedelje pod nazivom "Stolen Device Protection" koja će otežati potencijalnim lopovima da preuzmu kontrolu nad vašim Apple ID i svim finansijskim informacijama sačuvanim na uređaju. Trenutno, dovoljan je samo vaš PIN za ekran zaključavanja da bi se pristupilo ili promenilo osetljive lične i finansijske podatke, ali s ažuriranjem, lopovi će morati koristiti Face ID ili Touch ID, i možda će morati čekati sat vremena, da bi izvršili određene promene. Iako Apple još uvek nije zvanično objavio kada će ta funkcija biti dostupna, testira je u beta verziji 17.3 od decembra.

Nova bezbednosna funkcija rešava ključnu ranjivost koju je otkrio izveštaj Wall Street Journal-a iz februara 2023: memorisanjem PIN-a za zaključavanje ekrana iPhone-a, lopovi su lako mogli zaključati žrtve iz njihovog Apple ID-a, za čiji se lozinka može resetovati korišćenjem istog PIN-a.

Ako odlučite da uključite "Stolen Device Protection", moraćete koristiti Face ID ili Touch ID da biste obavljali stvari kao što su apliciranje za novu Apple Card, potpuno brisanje telefona ili pristupanje iCloud Keychain-u. I ako želite nešto promeniti, kao što je promena lozinke za Apple ID, dodavanje još jednog lica ili otiska prsta za biometrijsku autentifikaciju, ili isključivanje opcije "Find My", morate sačekati sat vremena nakon autentifikacije lica ili otiska prsta, a zatim se ponovo autentifikovati pomoću Face ID-a ili Touch ID-a da biste napravili te promene, osim ako se nalazite na često posećenoj lokaciji kao što je dom ili radno mesto, gde ne bi bilo kašnjenja.

Kako piše MacRumors, druge funkcije koje dolaze u iOS 17.3 uključuju novu opciju "Collaborative Playlists" koja omogućava više ljudi da uređuju Apple Music playlistu i reaguju na pesme animiranim emotikonima, kao i novu "Unity Bloom" pozadinu namenjenu uparivanju sa najnovijim Black Unity Collection narukvicama za sat. MacRumors je takođe primetio da će iOS 17.3 omogućiti iPhone-ima AirPlay sadržaj na televizorima u hotelskim sobama; ova funkcija, kao i "Collaborative Playlists", trebala je stići prošle godine ali je odložena.

Release kandidat za iOS 17.3 je već dostupan, što znači da možete isprobati ažuriranje pre zvaničnog lansiranja sledeće nedelje.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.