WhatsApp backup će trošiti Google Drive prostor od ove godine


Korisnici Android-a, spremite se za promenu - WhatsApp backupi uskoro će zauzimati prostor na vašem Google Drive-u. Ažurirani uslovi kompanije, objavljeni prošlog meseca, stavljaju tačku na dugo postojeći izuzetak za WhatsApp podatke.

Iako nije postavljen određeni datum, korisnici beta verzije aplikacije već osećaju promenu. To znači da će backupi, koje obuhvataju istoriju razgovora, slike i video zapise, uticati na kvotu prostora na vašem Google Drive-u, bez obzira na vaš besplatni ili plaćeni plan.

Meta, matična kompanija WhatsApp-a, potvrdila je da će se ova promena primeniti na sve korisnike Androida u prvoj polovini 2024. godine. Prethodno ćete biti obavešteni 30 dana unapred, prikazivanjem banera u podešavanjima backupa razgovora aplikacije.

Za one koji su zabrinuti da će njihova istorija razgovora opteretiti njihov Google Drive, postoje alternativne opcije:

- Direct Transfer: Iskoristite ugrađeni alat za transfer WhatsApp razgovora kako biste bez problema prebacili podatke na novi uređaj. Ovo zahteva da oba telefona budu na istoj Wi-Fi mreži, ali nije potrebna internet konekcija.

- Text-Only Backups: Izaberite efikasniji pristup tako što ćete backupovati samo tekstualne poruke, izostavljajući medijske fajlove. Ova promena politike usklađuje korisnike Androida sa korisnicima iPhone-a, koji su uvek imali svoje WhatsApp backupe uključene u iCloud prostor. To služi kao podsetnik da budete pažljivi sa korišćenjem prostora na oblaku, posebno s obzirom na smanjenje prostora kod besplatnih planova.

Dakle, korisnici Android-a, unapred planirajte! Bilo da je u pitanju prenos razgovora, smanjenje medijskih datoteka ili prelazak na backup samo teksta, pripremite se za novu situaciju sa prostorom na Google Drive-u WhatsApp-a.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.