YouTube je moguće gledati bez reklama i adblockera, evo kako


YouTube je neosporni resurs zahvaljujući svojoj ogromnoj i jedinstvenoj biblioteci video sadržaja, ali se čini da Google poslednjih vremena koristi tu ekskluzivnost kao način povećanja broja reklama. Bez premium pretplate, prekidi oglasa nisu samo iritantni - mogu biti toliko česti da odvraćaju neke ljude od gledanja YouTube sadržaja. Sada su neki korisnici pronašli način da zaobiđu ovaj problem, a sve što je potrebno je dobar VPN.

Prema nekim postovima na Redditu, povezivanje na internet putem VPN-a i postavljanje lokacije na Albaniju omogućiće vam izbegavanje oglasa prilikom gledanja YouTube-a. Neki korisnici tvrde da je to zato što je ilegalno da YouTube emituje oglase u toj zemlji. Međutim, čini se da to nije slučaj - VPN rupa verovatno radi za korisnike YouTube-a jer Google-ova platforma za oglase još uvek ne podržava albanski jezik (prema Euronews-u). Međutim, kada Google i YouTube prepoznaju jezik, kompanija će ipak morati da se pobrine da se pridržava evropskih i međunarodnih standarda - što se odnosi kako na zakon o autorskim pravima, tako i na poreske propise.

U međuvremenu, povezivanje sa YouTube-om putem albanske IP adrese rezultovaće reprodukcijom monetizovanih videa bez oglasa. Testirali smo i utvrdili da ovo radi i na mobilnim telefonima i na desktopu, i čini se da nema ograničenja sadržaja. Zanimljivo je da je korišćenje YouTube Premium naloga dok ste povezani na VPN u Albaniji rezultiralo upozorenjem da Premium pogodnosti "možda nisu dostupne na vašoj trenutnoj lokaciji" i da "ovde možete videti oglase". Međutim, oglasi nisu prikazani, bez obzira na status Premium članstva.

Da li će Google na kraju dodati podršku za Albaniju na YouTube-u ostaje da se vidi. Međutim, VPN rupa verovatno neće dugo izbeći pažnju Google-a. Blokatori oglasa su nekada bili pouzdan način za izbegavanje dosadnih oglasa tokom gledanja sadržaja na YouTube-u. S druge strane, Google-ov napor da poveća broj Premium pretplatnika rezultovao je manje radnih opcija - od kojih je jedna blokiranje oglasa.

Nedavno su korisnici YouTube-a primetili usporavanje i manje funkcija kada im je omogućen blokator oglasa na veb lokaciji. Na primer, režimi punog ekrana i pozorišta postaju nedostupni kada se pokuša pregledavanje sadržaja sa blokatorom oglasa. Krajem 2023. godine, Google je napravio male izmene korisničkog interfejsa YouTube-a kako bi smanjio preskakanje oglasa - dugme za preskakanje na veb lokaciji postalo je primetno manje preko oglasa. Iako je sada više neprozirno i možda lakše uočljivo, ipak je potrebno malo vremena da se brzo preskoči prekide tokom gledanja.

Iako nije nemoguće gledati YouTube videozapise bez Premium naloga, postaje sve teže to učiniti bez značajnog nivoa frustracije. VPN može pomoći da sakrijete svoju lokaciju dok koristite internet i može ojačati vašu privatnost, ali možda nije dugoročno rešenje za dosadne YouTube oglase. Za sada, vredno je isprobati, ako ne možete podneti sve više troškove Premium pretplate.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.