YouTube nije namerno usporen, problem je Adblock ekstenziji


YouTube izgleda nastavlja svoj "rat" protiv ad blokera, s obzirom na pritužbe korisnika da kompanija usporava sajt za korisnike koje uhvati u korišćenju ad blokera. 9to5Google je primetio ovu Reddit diskusiju ispunjenu korisnicima koji imaju problema sa učitavanjem stranice kada su ad blokeri aktivirani.

Video na vrhu Reddit posta pokazuje šta neki korisnici primećuju: Video sa aktiviranim ad blockerom ne može se dovoljno brzo učitati da bi pratilo brzinu reprodukcije (koja nije normalna; može biti oko 2x) i mora pauzirati oko 30 sekundi. Isključivanje ad blockera odmah poboljšava performanse učitavanja, sa belom linijom na progresnom baru YouTube-a koja pokazuje značajno više putanje za pufiranje. Korisnici prijavljuju da detekcija ad-blocka izaziva čudne probleme, poput "laganja" koji uzrokuje da fullscreen ili komentari ne rade ili Chrome ne može učitati druge veb stranice dok je YouTube otvoren.

YouTube je koristio razne taktike da bi naterao ljude da isključe ad blockere i pretplate se na YouTube Premium. Kompanija je ranije prikazivala iskačuće poruke koje kažu da ad blockeri krše uslove korišćenja YouTube-a. Ranije, kompanija je uhvaćena kako dodaje petosekundno kašnjenje prilikom početnog učitavanja sajta za ad blockere. Ove promene su pokrenule igru mačke i miša između Google-a/YouTube-a i zajednice ad blockera.

Međutim, usporavanje može biti velika greška ad blockera koji menjaju kod YouTube-a: Adblock Plus je objavio izveštaj o grešci koji pokriva "probleme sa performansama" uvedene verzijom 3.22 i kaže da će stvari biti popravljene u verziji 3.22.1. Developer uBlock Origin-a Raymond Hill kaže da je problem ograničen na Adblock Plus i njegove izmene i da je "netačna dijagnoza" okrivljavanje YouTube-a.

Bez obzira na to da li je ovo rezultat ažuriranog koda Adblocka, ovo nije prvi put da se nešto slično dešava sa YouTube-om. Jednostavna stvar bi bila pokazati više ovih iskačućih prozora i ne voditi ljude u poteru za lažnim tehničkim problemima. Korisnici u diskusiji očigledno izgledaju zbunjeno zbog čega YouTube odjednom prestaje raditi. Prvi komentar kaže: "Mislio sam da nešto nije u redu sa mojom internet konekcijom", dok je još jedan komentar visokorangiranog korisnika bio da planira ponovno instaliranje Chrome-a.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.