Apple će biti kažnjen sa više od 500 miliona dolara od strane EU


Apple je na ivici da primi još jednu značajnu kaznu od Evropske unije, pri čemu se izveštava o kazni koja se približava 500 miliona evra ($539 miliona). Čini se da kompanija vredna bilion dolara ne može dobiti predah, jer se ovaj potez pridružuje dugom nizu u Evropskoj uniji koja dosledno sprovodi svoje zakone.

U srcu problema je Apple App Store, koji je prema prošlogodišnjim optužbama Evropske komisije igrao nefer igru u areni muzičkog strimovanja. Komisija je istakla da politike App Store-a nefer ograničavaju developere. Ove pravila sprečavaju developere da korisnicima daju informacije o alternativnim opcijama kupovine, koje bi potencijalno mogle ponuditi bolje ponude ili funkcije.

Ovaj slučaj nije samo o kazni, koliko god ona bila značajna; to je podsetnik na tanku liniju koju moraju da hodaju giganti tehnološke industrije kada je u pitanju regulativna usaglašenost. Za Apple, poznatog po strogoj kontroli nad svojim ekosistemom, ovo bi moglo da signalizira potrebu za strateškom promenom kako bi osigurao da njegove politike bliže odgovaraju standardima EU - a posebno da izbegne bilo kakve buduće kazne.

Očekuje se da će kazna, koja će biti zvanično objavljena u narednom mesecu, izazvati reakciju kako Evropske komisije tako i Apple-a. Put kompanije odavde će biti pažljivo praćen, dok se bori sa izazovima prilagođavanja regulatornim zahtevima dok istovremeno održava svoju poziciju kao lidera u industriji. Ova ogromna kazna od 500 miliona dolara možda je samo jedan skup podsetnik u nizu mnogih. Ko zna? Sve što možemo da uradimo je da sačekamo i vidimo kako će Apple reagovati na ovo.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.