Apple savetuje korisnicima da ne stavljaju mokar iPhone u pirinač


Modernni pametni telefoni, iako su otporni na vodu do određenog nivoa, i dalje su podložni kvarovima u nekim slučajevima. To je zajednički problem s kojim se susreće svako, što ih takođe čini anksioznima. Prema mnogobrojnim savetima dostupnim na internetu, najčešći je bio da mokre uređaje stavite u vrećicu sa pirinčem. To ne zahteva mnogo posla i može se jednostavno obaviti kod kuće. Međutim, ovaj metod često nije uspešan. Čak je i Apple upozorio da se mokri iPhone-i ne smeju stavljati u pirinač.

Zvanični dokumenti podrške kompanije Apple otkrivaju šta treba uraditi ako se pojavi strašno upozorenje o otkrivanju tečnosti na vašem iPhone-u. Za one koji to ne znaju, to je funkcija na iPhone-u XS i kasnijim modelima koja upozorava ako ima tečnosti u priključku konektora ili čak na dodatku. Upozorenje takođe ukazuje da može biti vlage u priključku. Stoga se punjenje i povezivanje dodataka onemogućavaju kada je sve suvo.

Apple kaže da korisnici moraju izbegavati stavljanje svojih mokrih iPhone-a u vrećicu sa pirinčem. To bi potencijalno moglo dozvoliti sitnim česticama pirinča da oštete uređaj. Godinama je ovaj kućni proizvod bio široko prihvaćen kao rešenje za brže sušenje vlažnih elektronskih uređaja. Sada upozorenje tehnološkog giganta sa sedištem u Cupertinu stavlja mit u zaborav.

Apple upozorava da se izbegava povezivanje mokrog iPhone-a s bilo kojim dodatkom ili punjenje dok potpuno ne osuši. Kompanija savetuje korisnicima da blago tapšu telefon o dlan dok ga drže okrenutog nadole. Zatim, morate ostaviti iPhone na suvom mestu sa nekim protokom vazduha. Apple kaže da ovaj metod sušenja iPhone-a može trajati do 24 sata ako se ponovo pojavi upozorenje o otkrivanju tečnosti.

Apple takođe upozorava protiv ekstremnih mera kao što su upotreba fenova, komprimiranog vazduha ili umetanje čačkalica za uši radi sušenja mokrih iPhone-a.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.