Gasi se Google Pay aplikacija


Google Wallet bio je prvi pokušaj kompanije da omogući transfer novca na Androidu sa Nexus S 4G, i ma koliko aplikacija Google lansira, izgleda da će uvek biti prisutan. Google Pay je pokušao da zameni i Google Wallet i Android Pay pre nekoliko godina, ali za nekoliko meseci, Google Pay će nestati, a Google Wallet će ponovo biti na vrhu.

Android Pay se pojavio 2015. kao privremeni kralj plaćanja jednim dodirom, dok je Google Wallet preoblikovan u rivala Cash App-a / Venmo-a, ali čak i kada se Google predomislio i spojio ih, nije mogao da se suzdrži od igranja sa formulom iznova i iznova.

Zatim je 2020. ponovo uključio peer-to-peer transakcije Google Pay Send-a, a zatim i neuspeli pokušaj dodavanja bankarskih funkcija "Google Plex", jer do 2022. godine svi napori za rebranding postali su besmisleni.

Tada se Google Wallet vratio, spreman da drži kreditne / debitne kartice, ulaznice za događaje, kartice lojalnosti, lične karte ili dokaze o vakcinaciji. Za razliku od NFC Wallet-a iz 2011, ovaj je čak kompatibilan i sa novijom tehnologijom poput ultra širokopojasnih (UWB) ključeva za automobile.

Ono što je ostalo od Google Pay-a očigledno je sada suvišno, pa će nakon 4. juna 2024. godine postepeno nestajati i sa sobom odnositi svoje mogućnosti za peer-to-peer plaćanja (barem u SAD-u). Ako imate sredstva vezana za Google Pay, trebalo bi da ih uklonite dok još imate priliku - osim ako mislite da bi Google ponovo mogao promeniti mišljenje.

Bila je to čudna, krivudava staza, ali u poređenju sa desetak ili više aplikacija za razmenu poruka koje je Google pokušao tokom godina, ovo zapravo i nije tako loše.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.