Google Messages uskoro će dopustiti uređivanje poruka


Google Messages, široko korišćena aplikacija za SMS i RCS poruke, potencijalno dodaje dugo traženu funkciju - mogućnost uređivanja poruka nakon što su poslate.

Ova funkcija bi korisnicima pružila veću fleksibilnost i eliminisala frustraciju zbog brisanja i ponovnog slanja poruka zbog grešaka u kucanju ili drugih grešaka.

Moguće dodavanje funkcije uređivanja poruka u Google Messages otkrila je korisnica Twitter-a AssembleDebug (putem TheSpAndroid), koja je pronašla dokaze o funkciji skrivenoj unutar beta verzije Google Messages-a.

Iako funkcija još nije javno dostupna, njen prisustvo u beta verziji sugeriše da Google svakako aktivno razvija ovu funkciju iza scene.

Izveštaj korisnice AssembleDebug navodi da korisnici mogu imati prozor od 30 minuta za uređivanje poslatih poruka. Takođe se čini da će Google Messages zadržati transparentnu istoriju uređivanja, omogućavajući korisnicima da vide sve izmene.

Očekuje se da će proces uređivanja biti jednostavan: dugim pritiskom na poruku otkriće se novi ikona olovke, koja otvara polje za uređivanje. Međutim, izveštaj ukazuje da i drugi korisnici moraju imati omogućenu funkciju uređivanja da bi izmene ispravno funkcionisale; inače, neće pravilno videti uređene poruke.

Tokom testiranja sa RCS četom, korisnici nisu primetili nikakve promene u uređivanju na svojoj strani, ali su drugi primaoci dobili uređenu poruku kao odvojene poruke. Ova diskrepancija navodno je zato što funkcija nije omogućena za njih.

Takođe, u početku, funkcija uređivanja možda će se primenjivati samo na RCS poruke, ne i na standardne SMS poruke. Iako nema zvaničnog datuma za puštanje ove funkcije, njen potencijalni uključak govori o nastojanjima Google-a da unapredi funkcionalnost i korisničko iskustvo Google Messages-a.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.