Google rebrendira Bard AI u Gemini i lansira plaćenu verziju


Pre tačno godinu dana, Google je najavio Bard - svog AI konkurenta ChatGPT-u. Bard je pokretan modelom LaMDA, ali je Google prešao na Gemini u decembru. Sada će usluga usvojiti ime modela koji je pokreće. Zbogom, Bardu. Zdravo, Gemini.

Gemini sada pokreće model Gemini Pro 1.0. Dostupan je u preko 230 zemalja i poznaje preko 40 jezika. Dostupan je putem veb interfejsa - evo linka - ali možete koristiti i novu aplikaciju Gemini.

To je čet bot i možete komunicirati s njim putem teksta ili glasa. Međutim, Gemini je "mulit-modalan", što znači da mu možete dati i fotografiju kao ulaz ili ga zamoliti da generiše sliku.

Gemini je besplatan za korišćenje, ali od danas je to rešenje tier-2 - Google je takođe predstavio Gemini Advanced, pokretan modelom Gemini Ultra 1.0. Nakon besplatnog probnog perioda od 2 meseca, Advanced će vas koštati $20/€22/£19/₹1,950 za Google One AI Premium Plan.

Ovo uključuje 2TB prostora za skladištenje i druge Google One Premium beneficije (One Premium obično košta $10). Uskoro će Google omogućiti Gemini u Gmailu, Google Dokumentima i drugim uslugama (ovo je prvobitno nazvano "Duet AI"). Gemini Advanced je dostupan u 150+ zemalja od danas ali samo na engleskom (ovo će biti prošireno tokom vremena).

Možete preuzeti aplikaciju Gemini za Android i iOS (ovde je deo Google aplikacije).

Na Androidu, Gemini zamenjuje Google Assistant. Aktivirate ga na isti način, izgovarajući "Hej, Google" ili pritiskajući taster za uključivanje ili na bilo koji drugi način. Možete ga zamoliti da sumira članak koji čitate ili da napravi natpis za fotografiju. Stare funkcije glasovne kontrole - postavljanje tajmera, obavljanje poziva, kontrola pametnih kućnih uređaja - i dalje će raditi putem Geminija.



Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.