Google testira AI u Maps-u


Google dodaje generativnu AI u Maps. Ova funkcija je u ranom pristupu i dostupna je samo za određena područja i za odabrane članove Lokalnih vodiča, ali izgleda kao zanimljiva upotreba ove tehnologije. Osnovno, alat vam omogućava da razgovarate s aplikacijom koristeći prirodni jezik kako biste otkrili nove lokacije u svom gradu ili tokom putovanja širom ove velike zemlje.

Evo kako to funkcioniše. Pitajte aplikaciju za ono što tražite, poput restorana koji može zadovoljiti potrebe vaše grupe prijatelja s različitim dijetetskim ograničenjima. Veliki jezički modeli kompanije analiziraće informacije o više od 250 miliona lokacija zajedno s uvidima koje pružaju članovi zajednice kao deo programa Lokalni vodiči. Aplikacija bi trebalo da izbaci savršeno mesto.

Google navodi da će sistem raditi "bez obzira na to koliko su specifične, specijalizovane ili široke vaše potrebe." Kompanija daje opsežan primer koji uključuje pretraživanje antikvarnica u San Francisku. Opisuje se scenario u kojem osoba pita aplikaciju za vintage antikvarnice u gradu. AI modeli analizirali su obližnja mesta, zajedno s fotografijama, ocenama i recenzijama zajednice. Aplikacija je izbacila niz opcija, sa galerijom fotografija i sažecima recenzija.

Budući da je ovo generativna AI, možete ići još dalje. Ako pitate aplikaciju da pronađe dobro mesto za ručak, automatski će tražiti nešto što odgovara retro atmosferi pomenute vintage radnje. Drugim rečima, pamti stvari koje volite, u granicama razuma.

Ova funkcija takođe može biti korišćena i na licu mesta, s Google-om koji daje primer traženja aktivnosti u slučaju iznenadne kiše. Možete dodatno precizirati rezultate pretrage postavljajući dodatna pitanja. Sve to deluje prilično zanimljivo, ali funkcija je trenutno ograničena, jer je dostupna samo za korisnike u SAD-u i samo na određenim područjima. Kada korisnici u ranom pristupu daju dovoljno povratnih informacija, trebalo bi da počne da se pojavljuje na više mesta.

Naravno, ovo nije prvi put da Google koristi AI tehnologiju. Kompanija je nedavno dodala generativne AI funkcije u Chrome pregledač i učinila svoju AI napravljenu aplikaciju za beleške dostupnom svima u SAD-u. Takođe nastavlja da unapređuje svog chatbota Bard i puni Pixel telefone raznim AI alatima.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.