iPhone 16 ne donosi značajne promene?


Modeli iPhone 16 koji će se lansirati kasnije ove godine neće imati "značajne dizajnerske promene", prema analitičaru lanca snabdevanja kompanije Apple, Ming-Chi Kuo.

Kuo takođe navodi da Apple verovatno neće ponuditi "sveobuhvatne" funkcije generativne veštačke inteligencije sve do lansiranja serije iPhone 17 sledeće godine, najranije.

"Očekuje se da Apple neće lansirati nove modele iPhone-a sa značajnim dizajnerskim promenama i sveobuhvatnim/različitim GenAI ekosistemom/aplikacijama sve do 2025. godine, najranije", napisao je Kuo u blog postu na Medium-u danas.

Kuo smatra da su preklopni dizajni i funkcije generativne veštačke inteligencije dve najveće trendovske karakteristike visokih pametnih telefona trenutno, i smatra da bi isporuke iPhone-a mogle opasti u 2024. godini kao rezultat toga što Apple još uvek nije lansirao proizvode usmerene na ove oblasti.

Jedna primetna hardverska promena koja se šuška za seriju iPhone 16 je dodavanje takozvanog "capture" dugmeta za radnje povezane sa video zapisima. Prema nedavnom izveštaju, dugme će reagovati na pritisak i dodir. Na primer, izveštaj navodi da će korisnici moći da zumiraju u i iz u aplikaciji Kamere povlačenjem prstom levo i desno po dugmetu, fokusiraće se pritiskom na dugme, i započeti snimanje videa pritiskom sa više sile.

Očekuje se da će viši modeli iPhone 16 Pro i iPhone 16 Pro Max imati veće ekrane od 6,3 inča i 6,9 inča, u poređenju sa ekranima od 6,1 inča i 6,7 inča za iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max.

Da li je novo dugme i veći ekran značajan ili ne? Na kraju krajeva, to je subjektivno.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.