iPhone 16 Pro će imati modul kamere sličan električnom brijaču?


Razvojni proces proizvoda kompanije Apple često uključuje istraživanje mnogobrojnih dizajnerskih opcija. Glasine sugerišu da iPhone 16 Pro i Pro Max prolaze kroz sličan eksperimentalni period, pri čemu su neki posebno neobični konfiguracije kamere među prototipovima.

Prošlonedeljni procureli podaci ukazivali su na čudan dodatak za iPhone 16 Pro: modul kamere sličan "fidget spinneru".

Sada, nova vest sugeriše da bi budući Pro iPhone-i mogli imati trouglasti zadnji modul kamere, dajući uređaju karakterističan izgled koji podseća na električnu britvicu.

Pouzdani insajder Majin Bu, pozivajući se na neimenovane izvore, podelio je potencijalni dizajn za iPhone 16 Pro na X/Twitteru.

Što se tiče razloga zašto Apple može razmatrati ovaj dizajn, insajder navodi da trouglasti oblik kamere može biti strateški izbor kako bi se omogućilo ili veće senzore kamere ili povećan broj sočiva uopšte.

Osim mogućih varijacija izbočine kamere, očekuje se da će iPhone 16 Pro uključivati nadograđeno telefoto sočivo. iPhone 16 Pro Max čak može imati veći primarni senzor u poređenju sa iPhone 15 Pro Max modelom.

Jedan verovatni kandidat je Sony Exmor IMX903. Međutim, glasina sugeriše da će maksimalna rezolucija kamere i dalje biti 48MP kao kod modela trenutne generacije.

Važno je napomenuti da Apple testira širok spektar prototipova pre nego što se donese konačan dizajn. Prethodne glasine o punch-hole prednjoj kameri za iPhone 16 nisu se obistinile, pa bi i ovaj trouglasti izbočeni deo kamere mogao sresti istu sudbinu.

Čak i sami insajderi priznaju da nema načina da se proveri tačnost ovih informacija. Stoga je preporučljivo uzeti ovu procuru sa rezervom.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.