Kupci masovno vraćaju Apple Vision Pro


Ako ste u poslednjih nekoliko nedelja naišli na zagriženog obožavaoca Apple-a, verovatno ste čuli kako priča o revolucionarnom novom proizvodu kompanije koji će zauvek promeniti naše živote. Verovatno su govorili o Apple Vision Pro, novom headsetu za mešanu stvarnost koji je izašao pre nekoliko nedelja.

Osim futurističkog izgleda naočara za skijanje, ovaj headset ima i cenu od 3.499 dolara, što ga čini jednim od najskupljih headsetova na tržištu trenutno. Postoje dostupniji headsetovi od Meta i PlayStation-a koji mogu pružiti mnogo istih funkcionalnosti, ali postoje i oblasti gde Apple-ov headset ima prednost.

Objektivno, ima jedno od najlepših softverskih iskustava od svih headsetova za mešanu stvarnost na tržištu. Softver veoma dobro funkcioniše, posebno unutar Apple-ovog ekosistema, pružajući korisnicima unapređeno iskustvo. Međutim, to ne znači da je imun na izazove sa kojima se suočava svaki drugi proizvod u ovoj kategoriji.

Možete zamisliti da nošenje tako teškog headseta na licu neće biti udobno. Glavobolje i mučnina od pokreta neki su od najčešćih pritužbi koje čujemo od korisnika headsetova. Neki se takođe žale na suvoću očiju, što dovodi do iritacije i nelagodnosti.

Mnogi vlasnici Apple Vision Pro-a imaju iste pritužbe i zato vraćaju headset. Mnogi korisnici su se obratili društvenim mrežama kako bi podelili da vraćaju svoj Vision Pro za puni povrat novca. Jasno je videti da je čarolija prošla za njih i da nisu spremni da odvoje 3.499 dolara, bez obzira na dubinu svoje lojalnosti prema Apple-u.

Apple omogućava korisnicima da vrate svaki proizvod u roku od 14 dana od kupovine i s obzirom na to da je taj rok sada prošao za mnoge rane korisnike Vision Pro-a, nije iznenađujuće videti da su neki od njih odlučili da vrate headset. Pored pritužbi na udobnost i čisto težinu uređaja, mnogi takođe smatraju da uređaj ne pruža dovoljno vrednosti za novac da bi opravdao tu cenu.

Jedan korisnik Reddita koji je vratio svoj Vision Pro to lepo sumira, rekavši "Ne koristim ovo za produktivnost, i ako mi se ne sviđa za zabavu, i ako nema dovoljno igara za igranje na njemu - jednostavno ne mogu opravdati zadržavanje". Na osnovu njihovog iskustva, izgleda da uređaj zapravo nije tako dobar u svemu što je trebalo da revolucionizuje za korisnike. I drugi profesionalci koji su testirali uređaj za ozbiljan rad ostali su podjednako neimpresionirani, ili zbog nedostatka podrške za datoteke, manjka aplikacija ili nezgrapnog iskustva multitaskinga.

Mnogi su ohrabreni onim što je Apple stvorio i bili bi voljni da isprobaju uređaj druge generacije. Jasno je da bi sledeći uređaj rešio mnoge od ovih problema, ali to takođe naglašava osnovno i prilično egzistencijalno pitanje za headsetove poput Vision Pro-a, koji imaju za cilj da mešanu stvarnost odvedu izvan kuće, u ono što može biti potencijalno štetno za socijalnu strukturu društva.

Nije jasno koliko je tačno Apple prodao Vision Pro headsetova do sada i kakva je stopa povrata. Kompanija je uložila značajne resurse u ovaj projekat, tako da će očigledno nastaviti sa drugim uređajem sledeće generacije, možda za nekoliko godina. Moraćemo da vidimo kako će se tehnologija razvijati do tada, jer za sada, bolje je sačuvati tih 3.499 dolara.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.