Microsoft kreće sa prisilnim ažuriranjem na novu verziju Windows-a 11


Poruka na web lokaciji Windows Health Dashboard potvrdila je da Microsoft počinje da uvodi Windows 11 verziju 23H2 na uređaje sa verzijama 21H2 i 22H2.

Microsoft navodi da će postepeno automatski ažurirati takve računare jer su dostigli kraj podrške - u slučaju Windows 11 21H2 - ili će uskoro dostići kraj podrške, kao u slučaju Windows 11 22H2, koji će dostići kraj podrške u oktobru ove godine.

Kompanija je takođe dodala da je proces zasnovan na njihovom obučavanju mašinskog učenja (ML) koje će pomoći u "sigurnom" faznom uvođenju verzije 23H2 (nadogradnja 2023).

Microsoft piše:

"Windows 11, verzija 23H2, poznata i kao Windows 11 2023 nadogradnja, sada ulazi u novu fazu distribucije. Počinjemo da automatski ažuriramo odgovarajuće Windows 11 uređaje na verziju 23H2.

Ovo automatsko ažuriranje cilja na Windows 11 uređaje koji su dostigli ili se približavaju kraju podrške, i prati obuku našeg modela mašinskog učenja (ML) koji smo do sada koristili. Nastavićemo da obučavamo naš inteligentni ML model kako bismo sigurno uvodili ovu novu verziju Windows-a u fazama kako bismo obezbedili glatko iskustvo ažuriranja.

Ako imate odgovarajući uređaj za krajnjeg korisnika Home ili Pro, možete ažurirati na verziju 23H2 otvaranjem Settings > Windows Update, uključivanjem opcije "Get the latest updates as soon as they’re available" i odabirom Check for updates. Kada ažuriranje postane dostupno za vaš uređaj, videćete opciju Download and install."


Ova vest dolazi nedelju dana nakon što je kompanija podsetila korisnike na nadolazeći kraj opcionalnih predpreglednih ažuriranja na Windows 11 22H2.

Ako se pitate da li vaš računar podržava Windows 11 23H2, ne treba da brinete jer Microsoft nije ažurirao sistemske zahteve od prethodnih verzija Windows 11.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.