Novo ažuriranje Android-a donosi 9 novih funkcija


Tačno na vreme za ovogodišnji MWC, Google uvodi nove Android nadogradnje koje bi potencijalno mogle olakšati vaš život. Većina funkcija koristi veštačku inteligenciju, dok su druge samo unapređene funkcionalnosti postojećih opcija.

Ako ste na putu i neko vam šalje poruke, možete dozvoliti asistentu koji koristi veštačku inteligenciju da sumira vaše dolazne poruke, čak i ako su iz grupe za razgovor, a zatim vam ponudi kontekstualne odgovore ili radnje. Na primer, možete jednim dodirom obaviti brzi poziv ili jednostavno poslati svoj put i procenjeno vreme dolaska.

Veštačka inteligencija takođe može opisati online sliku, fotografije ili sliku ugrađenu u poruku za ljude sa vizuelnim oštećenjima.

Funkcija Lens u aplikacijama postaje moćnija, pa sada možete uperiti telefon prema svojoj okolini, a funkcija TalkBack će naglas pročitati relevantne informacije - radno vreme, recenzije, ocene, kontakte, itd.

Još jedna funkcija koja koristi veštačku inteligenciju je mogućnost da razgovarate sa Gemom direktno u podrazumevanoj Android Messages aplikaciji. Možete voditi potpuni razgovor sa Googleovim AI chatbotom direktno iz aplikacije Messages.

Mobilna verzija Google Docs dobija opciju markiranja tako da možete istaknuti važan tekst i dodati mu beleške.

Spotify dobija native kontrolu emitovanja direktno iz obaveštenja, baš kao i YouTube Music. Možete lako prebacivati između svojih uređaja i kontrolišati njihovu jačinu zvuka u hodu. To je isto kao Spotify Connect, ali više ne morate otvarati aplikaciju da biste prebacili uređaje.

Aplikacija Fitbit dobija dublju integraciju sa drugim izvorima podataka o zdravlju, tako da možete pregledati sve svoje zdravstvene statistike sa MyFitnesspal, AllTrails, Oura Ring, itd., sve na jednom mestu.

Wear OS takođe dobija nekoliko novih opcija ovog meseca. Posebna Wallet aplikacija sada podržava boarding pass-ove, članstvene i lojalne kartice, ulaznice za događaje, itd. Sada je potpuno razvijena Wallet aplikacija kao i Android verzija. I na kraju, ali ne i manje važno, Wear OS Google Maps verzija sada podržava javni prevoz, tako da ćete znati kada treba da izađete iz autobusa, tramvaja, voza, itd., i vodiće vas do sledeće destinacije.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.