Prošle godine je manje korisnika Android-a prešlo na iOS


iPhone uređaji dominiraju glavnim tržištem u Severnoj Americi, ostavljajući čak i najbolje Android telefone po strani. Zapravo, u drugom kvartalu prošle godine, iPhone-ovi su predstavljali 53% isporuka pametnih telefona u SAD-u, prema istraživanju Counterpoint Research-a. Međutim, novi izveštaj od Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) kaže da je manje kupaca iPhone-a prelazilo sa Android telefona u 2023. godini.

Izveštaj je zaključio da dominacija Apple-a proizlazi iz ubedljivanja trenutnih korisnika iPhone-a da kupe još jedan. Iako svake godine privuče konstantan broj korisnika Android-a da pređu na iOS, taj broj bledi u poređenju sa nadogradnjama iPhone-a. Prema izveštaju CIRP-a, barem 85% prodaje iPhone-a dolazi od korisnika koji već imaju iPhone.

U međuvremenu, CIRP je otkrio da se 13% kupaca iPhone-a prebacilo sa Android telefona. To je dva procenta manje od brojke od 15% iz 2022. godine, ali jednako ili veće od brojeva od 2019. do 2021. godine. Tokom poslednjih pet godina, procenat kupaca iPhone-a koji dolaze sa Android telefona fluktuirao je između 11% i 15%.

Nalazi izveštaja su i dobre i loše vesti za proizvođače Android pametnih telefona. S jedne strane, stopa korisnika Android-a koji prelaze na iOS ne raste naglo svake godine. S druge strane, postoji stabilan broj korisnika Android-a koji svake godine napuštaju platformu u korist iOS-a.

Što se tiče globalnog tržišta pametnih telefona, Android i dalje drži primat. Android pokreće skoro 70% svih pametnih telefona širom sveta, prema izveštaju Statcounter-a koji obuhvata period od januara 2023. do januara 2024. godine. Nijedan drugi operativni sistem nije ni blizu, sa iOS-om koji čini gotovo 30% - manje od polovine Android-a.

Ali jasno je da Android gubi u odnosu na iOS na ključnim tržištima. U drugom izveštaju koji obuhvata isti period, Statcounter je otkrio da 61% korisnika pametnih telefona u SAD-u koristi iOS.

Iako sigurno može biti gore, proizvođači Android pametnih telefona moraće nešto učiniti da zaustave odliv korisnika i zadrže vredan tržišni udeo u Severnoj Americi.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.