Vaš iPhone možda ima virus


Postoji neočekivani razvoj. Virus koji utiče na Android sistem ispostavilo se da utiče i na iOS operativni sistem. Ovaj opasni virus može širiti različite informacije na internetu ili preuzeti kontrolu nad vašim bankovnim računom. Stoga pažljivo pročitajte članak i pogledajmo šta možemo učiniti protiv novih virusa.

Na osnovu Android trojanca Golddigger, virus GoldPickaxe sada utiče na iOS i svi operativni sistemi su ugroženi. Korisnici treba da preduzmu mere predostrožnosti protiv takvih virusa. Istraživanje kompanije Group-IB potvrdilo je da najnoviji virus koji se pojavio uzima vaše podatke o prepoznavanju lica i takođe krade bankovne račune.

Virus GoldPickaxe.iOS može koristiti socijalno inženjerstvo kako bi pristupio vašim bankovnim računima, što može loše završiti za vas. Novi virus je pronađen kao uobičajen u regionima poput Vijetnama i Tajlanda. Takođe se očekuje da će se širiti od SAD-a ka drugim regionima u budućnosti. Istraživači kompanije Group-IB nastavljaju da istražuju virus GoldPickaxe i kažu da su poslali izveštaje relevantnim brendovima.

Ako imate Android ili iOS operativni sistem, preporučujemo da ne instalirate aplikacije/fajlove itd. sa nepoznatih izvora. Novi virusi koji su se pojavili u poslednjih nekoliko dana mogu dovesti do krađe vaših informacija. Trebalo bi da preduzmete korake kako biste zaštitili svoj pametni telefon.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.