YouTuber spalio Galaxy S24 Ultra da vidi koliko sadrži titanijuma


Samsung je prešao na titanijum za ram Galaxy S24 Ultra, ali tu ima još detalja. Kao i kod Apple-ovih iPhone-a, titanijum čini samo spoljašnjost telefona. Dve kompanije koriste različite dizajne za unutrašnjost - Samsung se odlučio za kombinaciju aluminijuma i plastike. Zack iz JerryRigEverything je rastavio S24 Ultra da bi saznao kako je napravljen. I kada kažemo "rastavio", mislimo da je stavio u pećnicu na 1.100°C/2.000°F da bi razdvojio sve materijale.

Ako pogledate rastavljanje S23 Ultra, videćete da je prošlogodišnji model izrađen od jednog komada aluminijuma. Međutim, titanijum je daleko skuplji za takvo nešto, pa su umesto toga trake titanijuma spojene zajedno kako bi činile spoljašnost telefona. Vratimo se sada na trenutno rastavljanje da vidimo kako je to urađeno:

Većina internih komponenti Galaxy S24 Ultra je montirana na interni aluminijumski okvir. Plastični umetak obavija perimetar i drži trake titanijuma na mestu. Da li je ovo izdržljiv način izrade telefona? Izgleda da jeste, jer je telefon prošao test savijanja sa sjajnim rezultatima.

U slučaju da niste gledali JerryRig-ov video o rastavljanju iPhone 15 Pro Max, Apple-ov pristup je drugačiji. Spoljašnjost od titanijuma je spojena sa unutrašnjim aluminijumskim okvirom. Apple je takođe koristio viši rang titanijuma, rang 5, za razliku od Samsung-ovog ranga 2 (rang 5 je legura koja je tvrđa od ranga 2, koji je čisti titanijum).

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.