Android 15 vam omogućava da pronađete svoj telefon čak i kada je isključen


Pronalaženje izgubljenog ili izgubljenog Android telefona može biti frustrirajuće iskustvo, posebno kada je uređaj isključen. Google-ov sistem "Pronađi moj uređaj", iako koristan, ima svoja ograničenja, posebno kada uređaj nije povezan. Sa Androidom 15, Google ima za cilj da reši ovaj problem uvodeći novi API za pronalaženje isključenih uređaja.

Nedavni izveštaj Android Police-a osvetljava kako bi API mogao pomoći u lociranju uređaja čak i kada su isključeni. U osnovi, sistem funkcioniše tako što unapred obrađuje Bluetooth odašiljače unutar memorije Bluetooth kontrolera.

Međutim, postoji kvaka: potrebna je specijalizovana hardverska podrška da bi uređaj pokrenuo Bluetooth kontroler, omogućavajući mu da funkcioniše čak i kada je telefon potpuno isključen. Prema tome, može biti potrebna i mala rezerva baterije da bi ova funkcija radila.

Iako su početni glasovi sugerisali da bi ova funkcija mogla debitovati sa Pixel 9, izveštaj Android Police-a sada ukazuje da bi Pixel 8 takođe mogao imati koristi od nje nakon ažuriranja na Android 15.

Pored hardverskih zahteva, potrebni su značajni softverski inženjerski napori kako bi se podržao Bluetooth Finder HAL (Hardware Abstraction Layer). Korisnici takođe moraju osigurati da su ažurirani na Android 15 i imaju najnoviju verziju Google-ovog sistema "Pronađi moj uređaj".

Nažalost, stariji uređaji poput Pixel Fold-a, Pixel 7 serije i Pixel 6 serije manje su verovatno da će dobiti ovu funkcionalnost. Nejasno je da li ovi uređaji nedostaju potrebni hardver ili su ograničenja čisto softverska.

Međutim, postoji mogućnost da se ova funkcija proširi na odabrane starije uređaje u budućnosti, posebno na nedavne visokokvalitetne modele poput Pixel Fold-a.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.