Android korisnici radije biraju starije, jeftinije iPhone modele


Konkurencija na tržištu pametnih telefona sve više raste iz dana u dan. Brendovi poput Apple-a, Samsung-a, Xiaomi-a, Oppo-a, Vivo-a i mnogih drugih žestoko se takmiče kako bi prodali više telefona od svojih rivala i postali lideri na tržištu. Međutim, ova konkurencija je samo jedan sloj. Iznad sve te gužve, Apple i Google se bore za ultimativni mobilni operativni sistem. Dakle, ko vodi u ovoj trci? Nedavna studija pružila nam je informacije o ponašanju korisnika iOS-a i Android-a. Evo detalja...

Kao što svi znamo, promena navika može biti prilično izazovna. Nesporno je da nakon što koristite Android ili iOS mnogo godina, prelazak na drugi može biti još teži. Ipak, neki korisnici su dovoljno hrabri da probaju nove stvari. Kompanija Consumer Intelligence Research Partners LLC otkrila je navike ovih korisnika. Na primer, u poslednjih pet godina, procenat korisnika koji prelaze sa Android-a na iOS varirao je između 10-15%. Stope korisnika Android-a koji prelaze na iOS variraju po godinama kako sledi:


- 2019 - 13%
- 2020 - 11%
- 2021 - 11%
- 2022 - 15%
- 2023 - 13%

Još je zanimljivije koje su preferencije korisnika koji prelaze. Apple svake godine objavljuje modele iPhone-a sa sve moćnijim procesorima. Međutim, u poslednjih nekoliko godina, ova performansa je već iznad potrebe. To čini starije iPhone-ove mnogo poželjnijim opcijama. S druge strane, korisnici Android-a koji su usredsređeni na odnos cene i performansi, biraju starije iPhone-ove umesto skupih modela prilikom prelaska.

U 2023. godini, 29% je odabralo iPhone SE 3, 12 ili 13/13 mini, u poređenju sa samo 21% postojećih korisnika iPhone-a koji su nadogradili na te modele. Međutim, većina prelaznika sa Android-a (51%) ipak je odabrala novu seriju iPhone-a 14. Ovo sugeriše da, iako je cena faktor za one koji dolaze sa Android-a, mnogi su spremni da investiraju u najnoviju tehnologiju kompanije Apple.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.