Apple će lansirati OLED iPad Air 2028. godine, a savitljivi iPhone 2026. godine?


Izgleda da se Apple sve više udobno oseća sa OLED ekranima na svojim tabletima! Tržišna istraživanja predviđaju nagli porast OLED iPad Pro modela, sa isporukom koja će premašiti 9 miliona samo ove godine. Samsung i LG se pripremaju da proizvedu ove ekrane za nadolazeće osveženje iPad Pro modela, očekivanog između aprila i juna. To je samo nekoliko meseci od sada. Ali to nije najuzbudljivija vest iz ovog izveštaja.

Apple ne staje samo na tome. Glasi da će OLED iPad Air stići 2028. godine, hvaleći se potpuno drugačijom tehnologijom u poređenju sa Pro modelom. Analitičari sugerišu da će Air koristiti jednoslojni OLED, dok će Pro model omogućiti dvoslojni dizajn za bolje performanse.

Dok se tableti nadograđuju vizuelno, ni laptopi nisu zaboravljeni. Potražnja za OLED laptopima se predviđa da će naglo porasti, s obzirom da su ovi ekrani znatno kvalitetniji i sposobniji od LCD varijanti. Ovo tržište, za razliku od tableta koje dominira Apple, očekuje se da će videti širu upotrebu OLED tehnologije od strane raznih proizvođača koji žele da se istaknu iz mase.

Gledajući dalje od tableta i laptopa, budućnost bi mogla biti savitljiva i za Apple. Analitičari predviđaju da ćemo u 2026. godini dočekati savitljiv iPhone sa ekranom od 7-8 inča. Sa većim savitljivim platnom, Apple bi mogao da usavrši tehnologiju koja je već bila testirana od strane najvećih konkurenata (namigivanje - Samsung i Google) koji su već savršili većinu aspekata savitljivih telefona. Možemo očekivati svetlije, jasnije slike i potencijalno potpuno nov savitljivi iPhone - budućnost tehnologije izgleda svetlo (doslovno)!

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.