Apple će olakšati prelazak na Android i omogućiti brisanje Safari-ja


DMA Evropske unije, koja je nedavno stupila na snagu, zaista je dar koji nastavlja da daje. To jest, ako ste oduvek želeli da Apple bude malo otvoreniji i manje restriktivan u vezi sa onim što možete da radite na njegovim mobilnim uređajima.

Već smo pomenuli kako je DMA naterala Apple da (mrzovoljno, ali ipak) omogući prodavnice aplikacija trećih strana na iOS-u, pregledače koji mogu koristiti svoje render mašine i alternativne sistem za plaćanje aplikacija, ali ispostavlja se da to nije sve što je DMA naterala Apple da uradi. Kompanija takođe radi na načinu da olakša prelazak sa iPhone-a na Android telefon.

Da, dobro ste pročitali. Apple će imati "korisnički prijateljskiji" način za prenos podataka na "ne-Apple telefon" do jeseni 2025. To proizilazi iz novog dokumenta o usaglašenosti objavljenog od strane Apple-a kako bi se opisale sve metode kojima se kompanija pridržava DMA.

Postojiće i način za prenos podataka između pregledača na istom uređaju iOS, a to će postati dostupno krajem 2024. ili početkom 2025. Do marta 2025., samo u EU, takođe ćete moći promeniti podrazumevani navigacioni program!

Pored toga ćete moći potpuno deinstalirati Safari ako koristite drugi pregledač i jednostavno vam više ne treba. Ovo će biti dostupno do kraja ove godine.

Ipak, postoji "kvaka". Svi ovi sadržaji verovatno će biti lansirani samo u EU, jer se DMA primenjuje samo tamo. Do sada su sve stvari koje je Apple implementirao kako bi se pridržavao DMA bile ograničene na EU - zapravo, te prodavnice aplikacija trećih strana ne rade ako putujete van bloka "previše dugo", na primer.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.