Apple nakon 17 godina na donosi opciju sa Android-a na iOS-u 18


Android i iOS već neko vreme razmenjuju funkcije jedni s drugima, i izgleda da će Apple preuzeti funkciju sa Android telefona za ažuriranje svog iOS 18 sistema.

MacRumors izveštava da će Apple omogućiti korisnicima iPhone-a da slobodnije organizuju ikone aplikacija na svojim početnim ekranima, pozivajući se na svoje izvore. Konkretno, očekuje se da će Apple korisnicima omogućiti da kreiraju "prazne prostore, redove i kolone" između ikona aplikacija. Ova funkcija deluje identično kao na Android uređajima od prvog Android telefona 2008. godine.

Platforma Google omogućava korisnicima da slobodno organizuju ikone aplikacija na mreži i ostave prazne prostore po sopstvenom izboru. Nasuprot tome, iOS trenutno ne dozvoljava korisnicima da kreiraju prazna područja na početnom ekranu, sa ikonama aplikacija koje automatski popunjavaju te prostore.

Izvori MacRumors-a tvrde da će iOS 18 doneti više opcija za prilagođavanje početnog ekrana. Dakle, ljudi koji se nadaju većim unapređenjima iskustva početnog ekrana iOS-a treba da obrate pažnju na ovo ažuriranje.

Ovo neće biti jedini značajan dodatak iOS-u 18. Kompanija se navodno sprema da uvede generativnu veštačku inteligenciju sa ovim ažuriranjem, iako se veruje da Apple vodi razgovore sa nekoliko partnera (uključujući Google) kako bi obezbedio generativne AI sposobnosti.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.