Apple navodno odustao microLED ekrana za sledeću generaciju Watch Ultra


Apple Watch Ultra već duže vreme kruže glasine da će dobiti unapređeni microLED ekran, ali navodni problemi u proizvodnji su produžili vremenski okvir do 2027. U novom razvoju događaja, Apple je navodno otkazao glavnu narudžbinu mikroLED ekrana austrijskoj firmi ams-Osram, za koji se spekuliše da je za nadolazeći Apple Watch Ultra 3.

Osram nije potvrdio da je Apple klijent koji se povukao iz glavne microLED poslovne transakcije, ali je saopštio da je "temeljni projekat koji podržava njegovu microLED strategiju neočekivano otkazan, što je pokrenulo kompaniju da ponovo proceni svoju mikroLED strategiju" u posebnom saopštenju.

Analitičar Ming-Chi Kuo se uključio i potvrdio da je Apple otkazao svoj projekat microLED Apple Watch-a sa Osramom. Kuo je takođe podelio da je Apple odbacio sve projekte koji uključuju microLED ekrane, uz obrazloženje da ta tehnologija ekrana neće značajno doprineti vrednosti njegovih proizvoda. Apple je takođe navodno smatrao da su troškovi proizvodnje mikroLED ekrana previše visoki da bi bili ekonomski održivi.

Postoje neki sumnjičavci, međutim, jer Bloomberg-ov Mark Gurman tvrdi da je ams-Osram bio samo jedan od dobavljača mikroLED ekrana za Apple i sugeriše da je nadolazeći Apple Watch Ultra još uvek na dobrom putu da dobije ažuriranu tehnologiju ekrana. Spekuliše se da se Apple polako prebacuje na mikroLED ekrane širom svog portfolija uređaja, pri čemu će Apple Watch biti prvi, a zatim će slediti iPad, iPhone i na kraju MacBook.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.