Facebook vraća u život legendarnu opciju


Sećate se vremena kada biste "bocnuli" svoje prijatelje na Facebook-u da biste privukli njihovu pažnju, nervirali ih ili jednostavno započeli "rat bockanja"? Pa, Facebook pokušava da vrati to iskustvo sa nekim malim izmenama u bocanju.

Kompanija je objavila u utorak da je nedavno poboljšala platformu u smislu sugestija o tome koga da bocnete, i takođe olakšala pronalaženje stranice za bocanje putem pretrage. Osim toga, Facebook je dodao mogućnost da bocnete prijatelja kada ih tražite na društvenoj mreži.

Facebook navodi da su ove male promene dovele do povećanja broja bocanja 13 puta u proteklom mesecu. Iako mnogi od njih nisu bili prisutni tokom početnog uzleta bocanja, mladi korisnici počinju da prihvataju ovu opciju, budući da Facebook primećuje da više od 50% bocanja dolazi od osoba starosti od 18 do 29 godina.

Bockanje (poke) je jedna od najstarijih funkcija Facebook-a, datira još od osnivanja platforme 2004. godine, ali je bilo sakriveno u navigaciji nakon što je izgubilo popularnost. Facebook nikada nije definisao ideju iza bocanja, i ostavio je interpretaciju korisnicima, pri čemu su neki birali da je koriste kao način flertovanja.

Sada, kompanija ponovo ističe ovu opciju povodom 20. rođendana društvene mreže i predstavlja je kao jednostavan način da kažete "ćao" prijatelju.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.