iPhone 12 dobija 15W Qi2 podršku za bežično punjenje uz iOS 17.4


Apple je ovog meseca objavio iOS 17.4, a glavna vest u vezi sa tim je bila usaglašenost sa novim EU Digital Markets Act, ali izgleda da to nije bilo jedino veliko otkriće sakriveno u ovom ažuriranju.

Zapravo, novi softver čini se da je otključao podršku za Qi2 bežični standard punjenja. Prema testiranju koje je sproveo Macworld, iPhone 12 sa iOS 17.4 sada se bežično puni brzinom od 15W kada je magnetski povezan sa Qi2 punjačem koji nije MagSafe kompatibilan.

Ranije, u takvim scenarijima, bežično punjenje bi bilo ograničeno na 7,5W, pa je ovaj skok prilično značajan. Još u decembru, ista podrška stigla je za iPhone 13 i iPhone 14 sa izdanjem iOS 17.2, a sada se i iPhone 12 serija može pridružiti zabavi.

Qi2 standard nedavno je objavljen, a dolazi sa boljom efikasnošću bežičnog punjenja, zajedno sa podrškom za magnetsko poravnanje. Ako vam to zvuči poznato, nije slučajnost - Apple je "član upravnog odbora" Wireless Power Consortium (WPC), koji objavljuje Qi standarde. Dakle, ovo je očigledno inspirisano Apple-ovim MagSafe-om.

I sada, ako imate iPhone 12 i želite koristiti Qi2 bežični punjač koji nije MagSafe sertifikovan, moći ćete to učiniti brzinom od 15W, baš kao i sa MagSafe-sertifikovanim punjačem.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.