iPhone 16 dolazi sa manjim ivicama oko ekrana


Ivice iPhone-a 15 već su impresivno tanke, ali Apple želi da iPhone 16 porodica ima još tanje bezels, navodi se u novom izveštaju.

Južnokorejski izvor Sisajournal (preko @Tech_Reve) izveštava da će Apple koristiti novu tehnologiju nazvanu BRS (Border Reduction Structure) kako bi postigao ultra-tanke bezels na iPhone 16.

Ranije su postojale metode za smanjenje veličine gornjih i bočnih bezels-a, ali se donji bezel pokazao kao izazov, posebno zbog problema generisanja toplote. Tehnologija BRS očigledno rešava problem jer je dizajnirana da učini donji bezel što tanjim. To postiže "navijanjem bakarnih žica na dnu prema gore".

Kako Samsung Display i LG Display, koji će obezbediti panele za iPhone 16 porodicu, će koristiti ovu tehnologiju. Apple obično rezerviše nove tehnologije za Pro modele, ali će se tehnologija BRS koristiti za sve četiri modele. Krajnji cilj Apple-a je da napravi pametni telefon bez bezela.

Prema prethodnim izveštajima, iPhone 16 i 16 Plus će imati novi vertikalno poravnat raspored kamere i naslediće Action dugme iPhone-a 15 Pro, kao i navodno novo Capture dugme, koje će navodno takođe biti prisutno na iPhone 16 Pro i Pro Max.

Pro modeli se navode da će biti veći od svojih prethodnika i možda će biti malo teži. Dodatno, mogli bi dobiti novu ultra-široku kameru od 48MP.

Čitava serija će biti pokretana čipovima baziranim na tehnologiji od 3nm, ali se mogu malo razlikovati.

Sve u svemu, neće biti mnogo promena u poređenju sa iPhone 15 porodicom, što je verovatno razlog zbog kojeg će se Apple oslanjati na iOS 18 kako bi popularizovao seriju. Sledeća verzija operativnog sistema za iPhone se navodno priča da će imati AI funkcije kako bi bolje konkurisao rivalima Samsung i Google. Kao što se navodi, gigant iz Cupertina čak je spreman da zatraži pomoć od Google-a kako bi napajao AI funkcije na svojim telefonima.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.