Otkrila propust u softveru benzinske pumpe, pa pola godine točila gorivo besplatno


Jedna pumpa na benzinskoj stanici u Linkolnu popravila je grešku koja je omogućila nekome da pumpa hiljade galona goriva besplatno.

Dawn Thompson, 45 godina, optužena je za jedan slučaj krađe nezakonitim uzimanjem preko 5000 dolara. Policija je saopštila da je ona koristila propust kako bi besplatno pumpala gorivo više od šest meseci.

Policija Linkolna dobila je poziv od upravnika gubitaka kompanije Bosselman Enterprise 20. oktobra 2023. Upravnik je dobio informaciju od Pump and Pantry-a blizu West O ulice i Sun Valley Bulevara da je neko učestvovao u prevari sa gorivom.

Nakon daljeg istraživanja, policija je saznala da su pumpe za gorivo dobile softversko ažuriranje u novembru 2022. Ažuriranje je upravljalo porudžbinama i karticama sa nagradama, a napravljeno je na zahtev korisnika i osoblja.

Međutim, kompanija nije znala da je ažuriranje exploatacionalno. Dozvoljavalo je bilo kome da dva puta povuče karticu sa nagradama kako bi ušao u demo režim pumpe. Odatle, korisnik je mogao besplatno da pumpa gorivo.

Upravnik gubitaka otkrio je da je jedna određena kartica više puta korišćena da bi se dobilo besplatno gorivo. Praćenjem informacija sa kartice, policija je uspela da identifikuje Thompson, pokazuju sudski zapisi.

Video nadzor pokazao je Thompson kako pumpa gorivo u svoje vozilo u više navrata.

Policija veruje da je gorivo ukradeno između 13. novembra 2022. i 1. juna 2023. U tim mesecima, kartica sa nagradama korišćena je 510 puta. Takođe je više puta korišćena i u danima kada je korišćena, napisala je policija.

Procenjeno je da je tokom tih upotreba pumpano 7413,59 galona benzina. Upravnik je procenio prosečnu cenu goriva između tih meseci na oko 3,758 dolara po galonu, što dovodi ukupni gubitak do 27.860,27 dolara.

Sudski zapisi pokazuju da je kartica sa nagradama takođe zaradila minimalne nagradne poene jer nije korišćena na predviđen način.

Policija je takođe saznala da je još jedna osoba koristila karticu 2023. Kontaktirani su je oficiri, i ona je tvrdila da joj je Thompson dozvolila korišćenje kartice kako bi dobila "jeftino gorivo".

Dogovor je bio da žena plati Thompson za korišćenje kartice, prema izjavi za hapšenje. Ukupno, policija veruje da je žena platila Thompson 500 dolara za 700 dolara vredno goriva između 10 upotreba.

Žena je takođe rekla da je Thompson prodala karticu negde u junu 2023. Greška u iskorišćavanju goriva je popravljena 1. juna 2023. godine, napisala je policija.

Policija je rekla da je Thompson dobila karticu umesto plaćanja od muškarca koji je otplaćivao dug za automobil. Muškarac nije mogao biti kontaktiran jer je umro do januara 2024. godine.

Thompson je uhapšena 6. marta nakon višemesečne istrage. Optužena je u četvrtak, i nije bila navedena u registru zatvorenika okruga Lancaster do petka.

Puštena je da se brani sa slobode uz plaćanje kaucije. Naredno sudsko ročište za Thompson zakazano je za 11. april.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.