WhatsApp sada blokira pravljenje snimaka ekrana profilnih slika


WhatsApp je preduzeo nekoliko koraka u poslednjih nekoliko godina kako bi ojačao sigurnost svoje platforme i pružio sigurnije iskustvo razgovora. Sa funkcijom "pogled jednom" za medije, možete koristiti WhatsApp da delite privatne fotografije i video zapise sa svojim prijateljima ili porodicom, ne brinući se da će ih oni proslediti drugima. Čak ni oni ne mogu da prave snimke ekrana "pogled jednom" medija. Da bi dodatno poboljšao privatnost korisnika na svojoj platformi, Meta sada uvodi blokiranje snimanja ekrana za profilne slike na WhatsApp-u.

WhatsApp je primećen kako radi na blokiranju snimanja ekrana za profilne slike u februaru 2024. Iako Meta još uvek nije zvanično najavio puštanje ove funkcije, čini se da je široko testira sa push porukama na serverskoj strani. Jedan član porodice mog kolege sa AP-a prijavio je da ne može da napravi snimak ekrana prikaza slike svog WhatsApp kontakta na najnovijoj stabilnoj verziji aplikacije. WhatsApp prikazuje grešku koja kaže da ne može da napravi snimak ekrana zbog ograničenja aplikacije.

Neki korisnici koji su instalirali novu verziju i probali da naprave snimak ekrana su uspeli, ali se slika profila korisnika prikazuje prazna. Ovo nema veze sa tim da li je drugi korisnik na najnovijem izdanju WhatsApp-a ili da li koriste iPhone ili Android.

Blokiranje snimanja ekrana za profilne slike čini se da je podrazumevano omogućeno; do sada nije pronađena opcija za isključivanje. Ovo bi se moglo promeniti kada WhatsApp javno uvede ovu funkciju. Imajte na umu da možete napraviti snimak ekrana mini popupa koji se pojavi kada dodirnete profilnu fotografiju kontakta sa liste razgovora.

Očigledno je da možete slikati profilnu fotografiju sa fotoaparatom drugog telefona. Ili možete koristiti WhatsApp Web ili desktop aplikaciju da napravite snimak ekrana slike profila osobe sa svog računara. Ipak, ova funkcija privatnosti sa WhatsApp-a trebalo bi da oteža život prevarantima i progoniteljima. Za najveću privatnost, možete sakriti svoju profilnu sliku na WhatsApp-u od svih tako što ćete otići na Settings > Privacy > Profile Photo.

Kada Meta zvanično uvede blokiranje snimanja ekrana za profilne slike, imaće prednost u odnosu na Signal. Iako je ova druga platforma za komunikaciju usmerena na privatnost, ne sprečava korisnike da prave snimke ekrana profilnih slika. Čak ni Telegram nema opciju za sprečavanje blokiranja snimanja ekrana profilnih slika.

S obzirom na porast prevaranata na WhatsApp-u, blokiranje snimanja ekrana za profilne slike je dobrodošla promena. A pošto će očigledno biti omogućeno podrazumevano, odmah će koristiti većini korisnika na platformi.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.