WhatsApp testira funkciju upravljanja četovima trećih strana u najnovijoj beta verziji


WhatsApp, najpopularnija aplikacija za razmenu poruka na svetu, napreduje ka omogućavanju komunikacije između platformi, što se vidi po najnovijim funkcijama otkrivenim u njenom beta ažuriranju za Android.

Iako mogućnost direktnog slanja poruka korisnicima na drugim platformama poput Telegrama ili Signala još uvek nije aktivna, WhatsApp postavlja osnove za budućnost u kojoj će takva interakcija biti moguća. Najnovija beta verzija, verzija 2.24.6.2, otkriva razvoj funkcije "Upravljanje četovima trećih strana".

Ova funkcija pokriva dva ključna aspekta: kontrolu korisnika i usklađenost sa regulativama EU-a Prvo, funkcija omogućava korisnicima da potpuno onemoguće uslugu interoperabilnosti četova. Ovo je u skladu sa članom 7 Digitalnog tržišnog akta (DMA) EU-a, koji naglašava kontrolu korisnika nad deljenjem podataka i postavkama komunikacije. Ova opcija omogućava korisnicima koji nisu zainteresovani za komunikaciju između platformi da se potpuno isključe.

Drugo, funkcija nudi detaljnu kontrolu nad tim kojim trećim aplikacijama WhatsApp može da interaguje. Ovo pruža korisnicima autonomiju i omogućava im da prilagode svoje iskustvo komunikacije. Korisnici mogu odabrati da integrišu samo sa pouzdanim servisima za razmenu poruka, prilagođavajući svoj nivo povezanosti.

Ova sposobnost selektivnog upravljanja pristupom aplikacija trećih strana posebno je korisna. Korisnici mogu izbeći neželjenu komunikaciju sa nepoznatim platformama, dok održavaju veze sa željenim servisima. Dodatno, onemogućavanje cele usluge pruža jasan izlazni plan korisnicima koji promene mišljenje o komunikaciji između platformi.

Važno je napomenuti da onemogućavanje usluge dolazi sa određenim ograničenjima. Postojeći četovi trećih strana preći će u režim samo za čitanje, što znači da korisnici ne mogu slati ili primati nove poruke unutar tih razgovora. Međutim, ovi četovi ostaju dostupni unutar WhatsApp-a i mogu se obrisati po korisničkoj želji.

Iako je funkcija "Manage Third-Party Chats" trenutno u fazi razvoja, ona otvara put ka više povezanom budućnosti za korisnike WhatsApp-a. Ovaj razvoj dolazi usred napora kompanije da se prilagodi regulativama DMA-a EU-a i da zadovolji evoluirane preferencije korisnika u oblasti komunikacije između platformi. Sa više detalja očekivanih u budućim ažuriranjima, ova funkcija je spremna da značajno utiče na način na koji korisnici komuniciraju i upravljaju svojim iskustvom razmene poruka na WhatsApp-u.

Dodatno, WhatsApp aktivno testira nove funkcije u poslednjim beta verzijama. Jedna od funkcija koja se testira je uvođenje tajnog koda za zaključane četove za WhatsApp Web, sa ciljem poboljšanja privatnosti i sigurnosti. Takođe, eksperimentišu sa novim dizajnom kartice sa statusima u najnovijoj beta verziji.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.