Xiaomi-jevo besplatno ''hakovanje'' YouTube pozadinske reprodukcije se gasi


Xiaomi uklanja voljeni trik koji omogućava reprodukciju YouTube video zapisa u pozadini bez potrebe za plaćanjem pretplate na premijum verziju.

Xiaomi je objavio na svojim Mi Fans Telegram kanalu da napušta funkciju koja je ranije omogućavala uređajima sa MIUI i HyperOS da reprodukuju zvuk YouTube-a kada je ekran isključen, kako izveštava Android Authority.

Ova promena ne zaobilazi nijedan Xiaomi uređaj koji radi na HyperOS-u, MIUI 14, MIUI 13 ili MIUI 12. To znači da su pogođeni uređaji poput Xiaomi 14, 13, 13 Pro i 12T, između ostalih.

Xiaomi je kao razlog uklanjanja funkcije naveo "zahteve za usklađivanjem". Kineski proizvođač telefona nije želeo da otkrije dodatne detalje, ali je moguće da je Google imao prst u tome tražeći od Xiaomija da se odrekne ove funkcije.

Xiaomi nije bo dostupna za komentar.

Od samog početka, jedna od glavnih prednosti YouTube Premiuma bila je mogućnost reprodukcije video zapisa u pozadini čak i kada je ekran isključen. Ako ne izdvajate 14 dolara mesečno, obična aplikacija vam ne dozvoljava da uživate u ovoj funkciji.

Međutim, ako ste imali Xiaomi telefon, mogli ste izvesti ovaj trik bez ulaganja u YouTube Premium. Kineski tehnološki div imao je ugrađeni način na svojim pametnim telefonima koji vam omogućava da slušate YouTube u pozadini.

Kompanija ga je nazvala "Play video sound with screen off" u video alatnoj traci. U funkciji alatne trake igara, poznata je kao "Turn off screen", a debitovala je sa MIUI 12.

S druge strane, YouTube Premium je prava koka nosilja za Google, a Xiaomi pružanje alternativnog rešenja za plaćenu prednost verovatno nije dobro sela Google-u.

Sada kada je kineski tehnološki div povukao ovu izuzetno popularnu funkciju, korisnici koji žele da reprodukuju YouTube u pozadini moraće da se pomire i izdvoje novac za YouTube Premium.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.