Apple navodno smanjuje proizvodnju Vision Pro jer potražnja naglo pada


Prema uvek pouzdanom izvoru informacija o lancu snabdevanja povezanom sa Appleom, Ming-Chi Kuo, stvari su daleko od ružičastih za Vision Pro headset trenutno. Kuo kaže da je Apple srezao procene isporuka (i samim tim, proizvodne narudžbe) za celu godinu na 400.000-450.000 jedinica, nasuprot "tržišnog konsenzusa" od 700.000-800.000 jedinica ili više.

Apple je to učinio pre lansiranja headseta na tržištima izvan SAD-a, što znači da je potražnja u SAD-u oštro pala ispod prvobitnih očekivanja kompanije. Dakle, pod uticajem naglog pada potražnje u SAD-u, Apple ima konzervativan pogled na potražnju u drugim tržištima, gde je planirano lansiranje Vision Pro kasnije ove godine.

Čini se da je Vision Pro imao svojih 15 minuta slave, kako su nekada govorili, a zatim nestao u zaboravu kako je novost izbledela.

Takođe se navodno tvrdi da Apple pregleda i prilagođava svoj budući raspored izdanja, što znači da možda neće biti novog modela Vision Pro u 2025. godini. Štaviše, Apple sada očekuje da će se isporuke Vision Pro-a smanjiti u 2025. u poređenju sa 2024. godinom.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.