Galaxy S25 serija stiže sa Snapdragon čipom?


Nakon godinu dana odsustva, Exynos se vraća na flagship Galaxy S liniju. Pre mesec dana čuli smo da je ovo samo prvi korak ka totalnoj dominaciji - jedan izvor informacija je izvestio da će svi telefoni Galaxy S25 koristiti Exynos svuda. Međutim, objava iz DigiTimes-a danas protivreči tome.

Izveštaj sugeruše da će Samsung nastaviti sa svojom strategijom dva pristupa korišćenjem Qualcomm i Samsung čipseta - Snapdragon 8 Gen 4 i Exynos 2500, u ovom slučaju.

Međutim, informacije ne uključuju detalje o tome gde će biti povučena granica. Vrlo je verovatno da će biti isto kao i ove godine sa Galaxy S25 Ultra ekskluzivno koristeći Snapdragon, dok će Galaxy S25 i S25+ dobijati ili Snapdragon ili Exynos, u zavisnosti od toga gde ih kupite.

Onaj glasina pre mesec dana takođe tvrdio je da će Galaxy Z serija preklopnih telefona koristiti samo Snapdragon čipove, međutim, drugi izveštaj je sugerisao da bi Galaxy Z Flip6 mogao završiti sa Exynos 2400. Ako se to pokaže istinitim, to će biti prvi put da je Exynos čip korišćen u preklopnom telefonu. Uskoro ćemo saznati - Z Flip6, Z Fold6 (i eventualni Ultra i FE modeli) se očekuju da budu predstavljeni uoči Olimpijade.

I ako Samsung ima dovoljno poverenja u Exynos liniju da je koristi u svojim skupim preklopnim telefonima (koji su mali, što ih čini teškim za hlađenje i sa manjom baterijom), onda će sigurno imati dovoljno poverenja u to da dozvoli Exynos 2500 da pokreće barem Galaxy S25 i S25+.

Exynos 2500 trebao bi da donese dodatne optimizacije i poboljšanja u efikasnosti rada u odnosu na trenutni 2400. Takođe, za S25 seriju se pripremaju i druge promene.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.