Google radi na funkciji za otkrivanje nepoznatih pozivalaca


Servisi poput Truecallera omogućavaju vam da saznate ko vas je zvao kada dobijete propušten poziv sa nepoznatog broja, a sada se čini da i Google želi ući u igru 'pretrage nepoznatih brojeva' unutar svoje aplikacije Phone.

Opcija za to, označena kao "Pretraga" ispod brojeva iz vašeg dnevnika poziva koji nisu u vašim kontaktima, primećena je u beta verziji Google aplikacije Phone, verzija 127.0.620688474.

Kada dodirnete "Lookup", dobijate listu aplikacija na svom uređaju koje mogu obraditi 'Web pretragu', od kojih je jedna Google aplikacija. Ako odaberete Google aplikaciju, tada će izvršiti Google pretragu za taj broj, što je naravno nešto što ste oduvek mogli ručno uraditi kopirajući broj iz dnevnika poziva i zalijepljujući ga u Google pretragu.

Dakle, namera ovde izgleda da vam omogući brzo identifikovanje firmi čiji su kontakt podaci indeksirani od strane Google-a, a koje su vas možda zvale. Korisnost ove funkcije je stoga umanjena jer neće moći identifikovati privatne osobe. Dakle, aplikacije poput Truecallera definitivno neće biti ugrožene lansiranjem ove nove funkcije.

S druge strane, Truecaller i slične aplikacije čak i u teoriji mogu se integrisati u ovaj sistem, omogućavajući vam da izvršite pretragu u njihovim bazama podataka kada kliknete na tu "Pretragu", dodajući dodatnu malu dozu praktičnosti.

Ovo je navodno dostupno u Japanu od marta, i moglo bi stići globalno u junu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.