Loše vesti za korisnike Galaxy S23 modela, neće dobiti Ultra HDR


Google je uveo Ultra HDR tehnologiju sa Androidom 14, što predstavlja važan korak u mobilnoj fotografiji. Iako su neki proizvođači Android telefona imali kašnjenja u prilagođavanju Ultra HDR funkciji, S24 Ultra je izašao sa Samsungovom "Super HDR" funkcijom.

Samsung je predstavio Super HDR funkciju uz pomoć Google-ovog Ultra HDR formata, počevši prvobitno sa Galaxy S24 korisnicima. Samsung navodi da Super HDR funkcija nije samo za pregled boja visokog dinamičkog opsega na fotografijama, već i poboljšava boje u video zapisima putem svojih patentiranih algoritama.

Google-ov Ultra HDR format slika je značajan jer je sačuvan u .jpg formatu. Kada se prikaže na HDR ekranu, slika se prikazuje sa visokim dinamičkim opsegom, dok se na SDR ekranu osnovna slika prikazuje na ekranu. Ultra HDR slika se sastoji od osnovne slike i mape HDR pojačanja, osiguravajući da svetle oblasti na slici izgledaju zaista svetlo i da se osnovna slika prikazuje na SDR ekranima.

Sa One UI 6.1 ažuriranjem koje je objavljeno za seriju S23, Samsung je proširio AI funkcije prisutne u seriji S24 na seriju S23, ali stvari neće biti iste sa Super HDR funkcijom. Korisnici serije S23 će propustiti Samsungove ekskluzivne algoritme za pregled slika na Super HDR-u.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.