Metalni dummy otkriva dizajn iPhone SE 4 telefona


Serija SE reciklira dizajn starih iPhone-a - original je uzeo oblik iPhone 5s, zatim su SE (2020) i (2022) porasli u veličini do tela stila iPhone 6-8, sada je vreme za još jedan korak napred kroz istoriju dizajna Apple telefona. Pre mesec dana videli smo renderovanje iPhone SE 4 koje pokazuje dizajn zasnovan na iPhone 14, a sada postoje slike metalnog modela koji potvrđuju taj dizajn.

Ekran će prvi put u porodici SE biti OLED, sa panelima koje isporučuje BOE. Trebao bi da bude identičan ekranu serije 14 i imaće široku izbočinu sa FaceID-om (još jedan prvi put). SE 4 će takođe koristiti bateriju iPhone 14.

Kao što možete videti na metalnom modelu korišćenom za proizvodnju kućišta, iPhone SE 4 će biti moderniji od svog prethodnika iz 2022. godine. SE (2022) bio je poslednji telefon koji koristi TouchID i čak su se i iPad uređaji počeli prebacivati na FaceID. Oni imaju više okvira da bi sakrili IR osvetljivač i kameru, ali na telefonima je široka izbočina neophodna.

Ipak, u poređenju sa okvirima u stilu iPhone SE (2022) iz 2017. godine, predstojeći model će biti značajan korak napred. Iako pozajmljuje dosta toga od iPhone 14, novi iPhone SE sigurno neće imati njegovu kameru - još uvek nema detalja, ali je jasno da će biti samo jedan modul. Poslednji put smo to videli sa iPhone XR modelom 2018. godine.

Generacija iPhone 16 će uvesti nešto što se zove Dugme za snimanje, koje će se nalaziti na boku dugmeta za uključivanje. Čini se da na novom SE-u nema takve kontrole, ali će zadržati Ring/Silent prekidač (iznad tastera za jačinu zvuka). Možete pogledati 3D renderovanje telefona da biste bolje pogledali obe strane.

Ming-Chi Kuo zaslužuje nekoliko pohvala - još 2022. godine predvideo je da će iPhone SE 4 biti odložen do 2024. godine. Ili možda treba reći "bar do 2024", nedavni izveštaji iz Koreje sugerišu da bi novi model mogao stići tek 2025. godine. Međutim, ako se proizvođači kućišta već pripremaju za početak proizvodnje, možda nećemo morati čekati do sledeće godine.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.