Poznat kapacitet baterije svih iPhone 16 modela?


U poslednjih nekoliko godina, Apple je isporučio odličnu trajnost baterije na svojim najvećim telefonima, ali dok bi iPhone 16 Pro Max mogao nastaviti taj trend, iPhone 16 Plus verovatno neće.

To se bazira na procurelim kapacitetima baterija koje je objavio OvO Baby Sauce OvO na Weibo platformi (preko Phone Arena), koji tvrdi da će iPhone 16 Pro Max navodno imati bateriju od 4.676mAh, što bi ga činilo 5,7% većom od 4.422mAh baterije unutar iPhone 15 Pro Max modela. Sada, to nije ogroman porast, ali s obzirom na to da iPhone 15 Pro Max već nudi vrlo solidnu dugotrajnost, i da će iPhone 16 Pro Max verovatno imati efikasniji A18 Pro čipset, ovo je obećavajući znak.

Za očekivati je da će predstojeći uređaj imati nešto veći ekran od 6,9 inča, što bi moglo brže isprazniti bateriju, ali i dalje mislimo da bi njegova dugotrajnost bila jednaka ili bolja od iPhone 15 Pro Max modela, ako se ova procurena informacija pokaže tačnom.

Međutim, iPhone 16 Plus je naveden sa baterijom od samo 4.006mAh, što bi bilo 8,6% manje od 4.383mAh baterije koja se nalazi u iPhone 15 Plus modelu. To bi bio pravi šamar, jer smo u našoj recenziji iPhone 15 Plus modela opisali kao uređaj koji pruža "najbolju trajnost baterije na tržištu". Dakle, smanjenje od 8,6% moglo bi umanjiti jednu od najvećih prednosti njegovog prethodnika.

Takođe imamo procurele kapacitete za druge dva modela iPhone 16, pri čemu se navodi da će iPhone 16 imati bateriju od 3.561mAh - što je povećanje od 5,8% u odnosu na iPhone 15 sa 3.367mAh baterijom. To bi ovaj model učinilo najvećim pobednikom u smislu rasta.

Na kraju, iPhone 16 Pro navodno ima bateriju od 3.355mAh, što je povećanje od samo 2% u odnosu na 3.290mAh iPhone 15 Pro model. Dakle, to je povećanje, ali s obzirom na to da se šuška da ovaj telefon ima veći ekran od svog prethodnika - ili od standardnog iPhone 16, koji navodno ima veću bateriju od ove - to nije toliko veliko povećanje koliko bismo želeli da vidimo.

Kao i uvek, treba uzeti ove tvrdnje s rezervom, iako su u velikoj meri slične ranijem procurenom informacijom o baterijama iPhone 16; jedina razlika je što u toj prethodnoj proceni nije bilo pomena o iPhone 16 Pro modelu.

Dakle, sada kada dva izvora ukazuju na većinu ovih kapaciteta baterija i nema protivrečnih tvrdnji, postoji prilična šansa da su ovi podaci tačni. U tom slučaju, iPhone 16 i iPhone 16 Pro Max mogli bi doživeti značajna poboljšanja u trajnosti baterije, dok bi iPhone 16 Pro mogao ponuditi sličnu trajnost kao i trenutni model, iako sa nešto većom baterijom. S druge strane, iPhone 16 Plus bi mogao razočarati.

Saznaćemo sigurno u septembru, jer je to vreme kada će se ovi četiri visoko očekivana telefona verovatno lansirati.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.