Samsung ''potvrđuje'' prve detalje o Galaxy S25 seriji


Budućnost AI tehnologije na uređajima za nadolazeće Samsung Galaxy pametne telefone čini se da se oblikuje, sa glasinama koje sugeriraju nastavak saradnje sa Google-om i sledećom verzijom njihovog AI modela, Gemini Nano 2.

Trenutno, Galaxy S24 serija koristi prvu generaciju Gemini Nano za funkcije na uređaju. Međutim, sveža glasina sugeriše da bi Galaxy S25, koji bi mogao da se pojavi početkom 2025. godine, mogao biti prvi sa još uvek nepredstavljenim Gemini Nano 2.

Vesti potiču iz izveštaja Daum Herald Economy, južnokorejskog sajta, koji citira komentare koje je izneo izvršni direktor Cho Cheol-min iz Samsung Electronics System LSI odeljenja.

Prema izveštaju, Cho Cheol-min nedavno je diskutovao o planovima za generaciju Galaxy S25 na forumu.

Posebno, ove diskusije uključivale su detalje o Google-ovom Gemini Nano 2, koji Google još uvek zvanično nije predstavio.

Izveštaj implicira da Samsung planira ponovnu saradnju sa Google-om za zastave Galaxy S25 2025. godine.

Saradnja bi verovatno uključivala korišćenje sledeće verzije Google-ovog velikog jezičkog modela, Gemini Nano 2, za napajanje AI funkcija na uređaju S25.

Detalji o tome kako će Gemini Nano 2 unaprediti svog prethodnika trenutno su nepoznati. Međutim, možemo očekivati poboljšanja u oblastima kao što su prepoznavanje glasa i obrada slika.

Još jedna oblast spekulacija je trošak ovih naprednih AI funkcija. U februaru, bilo je naznaka od strane izvršnog direktora Mobile Experience kompanije Samsung da bi buduće AI funkcije mogle zahtevati neku vrstu pretplate. Dakle, buduća Gemini Nano 2-pokretana AI funkcija možda neće biti potpuno besplatna.

Zvanično lansiranje serije Galaxy S25 je mesecima udaljeno. I još uvek nije potvrđeno koje će poboljšanja doneti Google-ov Gemini Nano 2 u smislu AI na uređaju.

Dakle, iako izveštaj sugeriše na kontinuiranu saradnju između ove dve kompanije, moraćemo da sačekamo i vidimo kako će se ova partnerska saradnja razvijati u budućnosti.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.