Apple predstavio iPad Air 6


Nakon odlaganog lansiranja, kao i mnogo izvora i glasina, Apple je konačno otkrio sledeću generaciju iPad Pro i iPad Air tableta na događaju Let Loose. Prvi donosi značajna unapređenja u odnosu na prethodnika, verovatno od modela iPad Pro iz 2018. godine. S druge strane, iPad Air 6. generacije stiže kao naslednik modela iPad Air 5. generacije koji je debitovao davne 2022. godine. Najnovije ponude dolaze sa potrebnim unapređenjima zajedno sa malo novim dizajnom. Sada dolazi i u velikom varijantu sa 13-inčnim ekranom pored standardnog modela od 11 inča. Pročitajte dalje da biste saznali šta nudi iPad Air 6. generacija direktno iz kutije.

Pored standardnog modela od 11 inča, Apple uvodi i veći model sa ekranom od 13 inča po prvi put sa iPad Air 6. generacijom. Oba modela imaju Liquid Retina IPS LCD ekran. Model od 13 inča ima rezoluciju od 2732×2048 piksela i maksimalnu osvetljenost od 600 nita.

iPad Air 6. generacija zadržava isti opšti dizajn kao i prethodnik, sa ravnom šasijom, Touch ID dugmetom na vrhu i tasterima za podešavanje jačine zvuka sa desne strane. Jedna primetna promena je da je senzor prednje kamere sada pomeren na desnu stranu, tj. kada se tablet drži u pejzažnom režimu. Olovka nazvana Apple Pencil i dalje se magnetno pričvršćuje na desni okvir tableta. Najnoviji iPad Air će takođe biti kompatibilan sa novo najavljenom Pencil Pro olovkom. Takođe dobija i funkciju Pencil Hover koja je bila ograničena na Pro modele.

iPad Air 6. generacija zadržava iste kamere kao i prethodnik. Tu je 12MP kamera na poleđini i 12MP prednja kamera za selfije. Prva podržava Smart HDR i snimanje video zapisa u 4K.

Pod haubom, iPad Air 6. generacija ima Apple-ov M2 procesor. Navodno je 50% brži od M1 Air modela. Oba modela sada kreću od konfiguracije od 128GB skladišnog prostora, što je povećanje u odnosu na prethodnu generaciju. Tablet podržava WiFi-6E i 5G povezivanje.

iPad Air 6. generacija kreće sa cenom od 599 dolara za 11-inčni osnovni model, dok 13-inčni model kreće od 799 dolara. Dolazi u četiri boje, uključujući Plavu, Ljubičastu, Starlight i Space Grey. Prednarudžbine za tablet počinju danas, a prodaja kreće od 15. maja.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.