Apple predstavio novi iPad Pro sa M4 čipom


Apple je predstavio redizajnirane modele iPad Pro uređaja sa M4 čipom, Ultra Retina XDR OLED ekranima, opcijom nano-teksture ekrana i još mnogo toga.

Novi ‌iPad Pro‌ nudi značajno tanji dizajn i nešto veće opcije veličine ekrana od 11 i 13 inča. Model od 11 inča je debeo 5,3mm i težak je manje od funte, dok je model od 13 inča debeo samo 5,1mm i teži četvrtinu funte manje od svog prethodnika. Apple napominje da ovaj novi ‌iPad Pro‌ postaje najtanji Apple proizvod ikada. On poseduje poboljšani termalni dizajn zahvaljujući grafitnim pločama u glavnom kućištu i bakru u Apple logotipu.

‌iPad Pro‌-ov Ultra Retina XDR OLED ekran koristi dva panela u tandemskom dizajnu kako bi pružio još bolju osvetljenost celog ekrana do 1.000 nita za SDR i HDR, i 1.600 nita maksimalne HDR osvetljenosti. On pruža dublje, prave crne boje, više detalja u senkama i slabom svetlu, svetlije istaknute delove i poboljšanu luminancu, te je odzivniji na sadržaj u pokretu.

M4 čip je izrađen sa tehnologijom drugog generacije od 3nm i ima novi displej motor, kao i hardverski ubrzani mesh shading i ray tracing. On pruža do 50% bržu CPU performansu u odnosu na M2 u prethodnom ‌iPad Pro‌ modelu i četiri puta bržu performansu renderovanja.

‌iPad Pro‌-ova prednja kamera od 12 megapiksela premestila se na stranu uređaja za poboljšano iskustvo video poziva. Zadnja kamera sada podržava snimanje ProRes video zapisa i Smart HDR 4. Takođe sada ima adaptivni TrueTone blic za bolje skeniranje dokumenata.

‌iPad Pro‌ je dostupan sa opcijom nano-teksture ekrana po prvi put. Kućište uređaja je napravljeno od 100% recikliranog aluminijuma i dolazi u srebrnoj i space crnoj boji.

Model od 11 inča počinje od 999 dolara, a model od 13 inča počinje od 1.299 dolara. Dostupan je za naručivanje od danas, a lansira se u sredu, 15. maja.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.