Apple priprema AI za iOS 18?


AppleInsider je rasvetlio moguće AI funkcije koje dolaze u iOS 18, usklađujući se s obećanjima izvršnog direktora Tima Cooka. Siri zauzima centralno mesto, stičući sposobnost analize i sažimanja tekstualnih poruka. Ovo podseća na prethodne izveštaje o sličnoj "Inteligentnoj pretrazi" funkciji za veb stranice u Safariju.

Pokretač ovih inteligentnih funkcija je Apple-ov interni veliki jezički model (LLM) nazvan Ajax. Naučni radovi i izveštaj AppleInsider-a sugerišu fokus na obradu AI na uređaju za iPhone-ove. Međutim, za složene zahteve, Ajax bi mogao da se osloni na serverske servere, potencijalno uključujući partnerstva sa Googleom ili OpenAI-em.

Privatnost ostaje prioritet. AppleInsider izveštava da će korisnici biti obavešteni pre nego što Ajax koristi podatke iz Poruka ili Safarija. Cook, tokom konferencije za investitore, istakao je oduševljenje Apple-a za AI, nagoveštavajući "uzbudljive stvari" dok ističe privatnost kao ključnu prednost.

Iako bi novi iPad-ovi mogli biti predstavljeni na Apple-ovom nadolazećem događaju sledećeg utorka, verovatno ćemo morati da sačekamo Konferenciju svetskih programera 10. juna da bismo dobili sveobuhvatan pogled na Apple-ovu AI mapu puta.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.