iPhone 15 Pro Max je najprodavaniji telefon u prvom kvartalu


Apple i Samsung dominirali su top 10 listom najprodavanijih pametnih telefona u prvom kvartalu 2024. godine, kako je otkriveno u najnovijem izveštaju istraživačke kompanije Counterpoint Research. Svaka kompanija imala je po pet telefona na listi, ali je Apple zauzeo prvo mesto sa iPhone 15 Pro Max koji je postao najprodavaniji telefon, zatim iPhone 15 na drugom mestu i iPhone 15 Pro na trećem.

Istraživanje je ukazalo na to da se 5G tehnologija sve više i više pojavljuje u svakodnevnom životu prosečnog korisnika, budući da su svi 10 uređaja na listi 5G kompatibilni. Takođe, trend ka premijumizaciji jasno je vidljiv, s obzirom da je 7 telefona imalo cenu iznad 600 dolara.

Pro serija iPhone-a takođe postaje sve popularnija. U 2020. godini, udeo Pro uređaja bio je 24%, dok je trenutno 60% vrednosti prodaje Apple-a u prvom kvartalu 2024. Jedan od razloga je što Apple nudi značajna unapređenja i poboljšanja za korisnike koji se odluče za kupovinu Pro varijante.

Samsung Galaxy S24 i Galaxy S24 Ultra su se takođe našli u top 10, zahvaljujući Galaxy AI. Prošlo je preko mesec dana pre nego što je nova tehnologija stigla na starije uređaje, poput preklopnih telefona iz 2023. godine, Galaxy S23 linije i drugih.

Potrošači zadržavaju svoje pametne telefone duže vreme, primetio je Counterpoint. To dovodi do toga da korisnici biraju visokokvalitetne pametne telefone koji će osigurati da njihovi uređaji ostanu "tehnološki relevantni" duži vremenski period.

Očekuje se da će premijum uređaji zauzeti veći udeo na tržištu pametnih telefona, budući da se kompanije fokusiraju na tanje portfolije sa premijum funkcijama.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.