iPhone 17 Slim će biti naslednik iPhone-a 16 Plus?


Iako je lansiranje iPhone 16 porodice još uvek daleko u budućnosti, već sada imamo novi glas o iPhone 17 seriji, koja bi trebalo da stigne u jesen sledeće godine.

Prema belešci investitora analitičara Haitong International Securities-a, Jeffa Pua, iPhone 17 linija će doći sa osveženim dizajnom, kao i manjim Dynamic Islandom.

Navodno, iPhone 17 će imati ekran od 6,1 inča, iPhone 17 Pro će se odlučiti za panel od 6,3", a Pro Max će biti 6,9". Interesantno je da iPhone 17 Plus neće biti nazvan tako - prema Puu, nosiće naziv iPhone 17 Slim i imaće ekran od 6,6 inča.

To očigledno implicira da bi mogao biti najtanji od četiri modela, što bi bio zanimljiv jedinstveni prodajni argument za ovaj model. Pu kaže da će iPhone 17, 17 Slim i 17 Pro imati aluminijumske ramove, dok će samo Pro Max koristiti titanijum. Dizajn svih četiri modela će navodno biti "kompleksniji" na neki način.

Isti izvor tvrdi da će iPhone 17 i iPhone 17 Slim doći sa čipom A18 ili A19 i 8GB RAM-a, dok će Pro i Pro Max koristiti A19 Pro i 12GB RAM-a. Radi poređenja, napomenimo da iPhone 15 i 15 Plus imaju 6GB RAM-a, dok iPhone 15 Pro i Pro Max imaju 8GB. Očekuje se da će iPhone 16 porodica standardizovati 8GB RAM-a širom palete, pre nego što će iPhone 17 Pro modeli napraviti skok na 12GB.

Sva četiri iPhone 17 modela navodno će imati prednje kamere od 24 MP, u poređenju sa trenutnih 12 MP.

Takođe se šuška da će iPhone 17 Pro Max dobiti suženi Dynamic Island, dok će se ostala tri morati osloniti na trenutni dizajn te funkcije. Izgleda da će Pro Max biti pozicioniran kao hiper-premium ponuda kompanije Apple naredne godine.

Manji Dynamic Island će biti omogućeno novom "metalens" tehnologijom koja će pomoći Apple-u da dramatično smanji veličinu senzora za Face ID.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.