Novi iPad Pro i iPad Air ne isporučuju se sa punjačima u EU i UK


Apple je predstavio nove iPad Air 11 i iPad Air 13, kao i nove iPad Pro 11 i iPad Pro 13. Novi modeli već su dostupni za naručivanje u mnogim zemljama, a isporuka počinje sledeće nedelje.

Međutim, u nekim zemljama postoji neugodno iznenađenje ako ih naručite. Govorimo o EU i Ujedinjenom Kraljevstvu, gde ako kupite jedan od ovih novih tableta, nećete dobiti punjač u kutiji.

Možda će vas iznenaditi čuti, ali ovo je prvi put da Apple radi nešto slično za svoje tablete, iako iPhone-ovi već godinama stižu bez punjača u kutiji. To čini tvrdnje o zaštiti životne sredine još manje smislenim kada razmislite o tome - zašto bi punjač za tablet bio bolji (ili bar, manje loš) za životnu sredinu od punjača za telefon?

Pa, ako živite u EU ili UK, to pitanje više nije relevantno. Sada, ako kupite novi Apple tablet, bićete u istom položaju kao oni koji kupe novi iPhone - ili ponovno koristite postojeći USB-C punjač koji imate negde, ili kupite poseban, koji će naravno doći u sopstvenoj ambalaži, stvarajući tako više otpada, a ne manje.

Ali, Apple štedi nešto novca (i time ima malo više profita), a vi možete da se osećate dobro zbog toga što čuvate životnu sredinu (ako ne razmišljate o tome više od dva sekunda).

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.