Baterije iPhone 16 serije dobijaju metalni oklop

Bilo je mnogo galame u vezi sa pregrevanjem iPhone 15 Pro kada je prvi put pušten u prodaju, i iako Apple tvrdi da je rešio problem, on i dalje postoji za neke korisnike, što ukazuje da nije isključivo problem softvera. Apple želi da osigura da se problem ne pojavi ponovo ove godine, i kako procurjela slika baterije iPhone-a 16 pokazuje, napravio je neke izmene kako bi sprečio da telefon postane vruć.

Objavio je Majin Bu na X, nedavno procurele slike pokazuju navodno bateriju iPhone-a 16. Ima isti oblik kao ćelija iPhone-a 15, ali umesto folijskog kućišta, nalazi se metalno pokrivanje. Navodno, Apple je prvo odlučio za sjajnu površinu, ali je kasnije prihvatio matiranu metalnu školjku. Metalna školjka će verovatno bolje raspoređivati toplotu nego trenutno rešenje. Prema izveštajima, Apple je takođe redizajnirao konektor.

Ova promena prvi put je procurela u novembru od strane informatora @KosutamiSan, koji je takođe rekao da bi telefon mogao da pređe na grafitni termalni sistem jer grafit nudi bolju termalnu provodljivost od bakra.

Prema procurjelim slikama, iPhone 16 će imati bateriju od 3.597mAh, što bi mu trebalo omogućiti duži vek trajanja od iPhone-a 15.

Ne znamo da li će baterija iPhone-a 16 imati povećanu gustinu za duži vek baterije i da li će imati kućište od nerđajućeg čelika umesto aluminijumskog kućišta. Obe ove promene su glasine za iPhone 16 Pro Max.

Iako nisu svi korisnici iPhone-a 15 Pro imali problema sa pregrevanjem, ipak je lepo videti da Apple preduzima proaktivni pristup.

Sa svim AI funkcijama koje će navodno biti ugrađene u sledeći operativni sistem, novi telefoni mogu proizvesti više toplote nego trenutna generacija, a mere za rasipanje toplote će se nadamo zaustaviti da postanu neizdrživo vrući.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.