Instagram testira oglase koji ne mogu da se preskoče

Korisnici društvenih mreža nedavno su se iznenadili nakon što je Instagram potvrdio da testira nepreskočive reklame unutar aplikacije. Screenshot-ovi koji prikazuju ovu novu funkciju, nazvanu "ad breaks" (pauze za reklame), kruže internetom. Ove reklame prikazuju odbrojavanje vremena, u suštini pauzirajući korisnicima mogućnost skrolovanja kroz njihov feed dok reklama ne završi sa prikazivanjem.

Ovaj potez Instagrama podseća na strategiju oglasa koju koristi besplatna verzija YouTube-a, koja prisiljava gledaoce da gledaju reklame pre i ponekad tokom videa. Promena ima smisla za Instagram, s obzirom na njegovu evoluciju u platformu snažno fokusiranu na video sadržaj kroz funkcije kao što su Stories i Reels, prevazilazeći svoje početne korene kao aplikacija za deljenje fotografija.

Iako Instagram ostaje zatvoren za specifičnosti, portparol Meta kompanije potvrdio je testove za TechCrunch, navodeći da kompanija istražuje "formate koji mogu doneti vrednost oglašivačima." Naglasili su da su ovo testovi i da će sve potencijalne promene na osnovu rezultata biti saopštene.

Vest je potekla od Instagram korisnika Dan Levy-a, koji je podelio screenshot testa sa nepreskočivom reklamom. Levy je izrazio svoje nezadovoljstvo, nazivajući to "ludim potezom." Dalji detalji su se pojavili kroz Reddit post koji objašnjava da klikom na ikonu za informacije o ad pauzi, korisnici vide poruku koja objašnjava da je to "novi način gledanja reklama na Instagramu" i da korisnici možda moraju da gledaju reklamu pre nego što nastave sa pregledanjem.

Očekivano, reakcije nisu bile preterano pozitivne. Levy-jev post dobio je na popularnosti kako su ga drugi nalozi na društvenim mrežama delili. Dok Instagram nije otkrio specifične lokacije gde se test sprovodi ili njegov globalni doseg, screenshot-ovi sugerišu da se ad breaks pojavljuju unutar feed-a aplikacije tokom gledanja video postova. Takođe, nije jasno da li će kreatori sadržaja imati bilo kakav uticaj na ove oglase. Kompanija potencijalno teži povećanju prihoda od reklama. Za sada, to ostaje test, ali je razvoj događaja koji vredi pratiti za česte korisnike Instagrama.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.